avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Evitare partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Evitare partaj

Buna ziua, as dori sa stiu daca se poate evita un partaj dupa divort.Casa in care locuiesc in prezent si am locuit impreuna cu fostul sot a fost casa mea parinteasca.Bunica mea din partea mamei ne-a facut act de vanzare cumparare cu f multi ani in urma.Eu as vrea ca fostul sot sa nu aiba nici un drept asupra imobilului, sa ramana fiice noastre.Se poate acest lucru ?Mentionez ca in acest moment casa este ipotecata la banca pentru un credit in CHF si de un an este dat dosarul la executor judecatoresc pentru ca nu am mai putut plati rata integral la banca si am ramas cu restante .Ce se poate face in acest caz? Multumesc .:((
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 20:32, 6 Iulie 2015
In primul rand, casa fiind ipotecata si chiar executata silit, nu mai dispuneti dvs. de ea.
In al doilea rand, sa presupunem ca veti plati creditul si o salvati de la executare, casa este proprietatea ambilor soti, conform contractului de vanzare de la bunica.Daca veti dori sa ramana fiicei, va trebui un act la notar semnata de ambii coproprietari, de dvs. si sot.
Intro alta varianta, daca imobilul se vinde la licitatie in cadrul executarii silite si dupa distribuirea sumelor de executor mai ramane ceva, acea suma va trebui impartita intre coproprietari, in cadrul unui partaj.
Multumesc frumos.
Depinde daca vanzarea a fost reala sau nu, daca mai traieste bunica, cand s-a pus ipoteca, pentru ce... in toate cazurile costa destul de mult si, vazand ca nu sunt bani nici sa platiti creditul, slabe sanse.
Nu se poate evita un partaj.
Este un drept care este imposibil de impiedicat.

Se pot insa gasi modalitati juridice ca sa fie intarziat procesul.
Adica in loc sa dureze 2-3 luni sau dureze 4-5 ani...sau mai mult daca situatia o permite...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de împrumut 84mry 84mry Am făcut un contract de împrumut autentificat la notar și nu am putut Restitui împrumutul prin care este girat cu imobil. S-a făcut contestație ... (vezi toată discuția)
Se poate face executarea silita a unui apartament deja ipotecat de alta banca? TANASE SIMONA TANASE SIMONA Am luat acum cativa ani niste credite la anumite banci.unul dintre ele este ipotecar si sunt cu plata la zi .la celelalte sunt cu cateva luni ... (vezi toată discuția)
Divort cu credit ipotecar AddiM AddiM Buna ziua, Va scriu astazi din cauza tensiunilor familiale cu care ma confrunt, sora mea are o problema foarte mare si m-am hotarat sa ma informez aici. ... (vezi toată discuția)