Buna ziua. Am nevoie de parerea dumneavoastra. O prietena detine un coafor pe o strada principala din sectorul 3 si ieri s-a trezit cu cei de la DITL ca trebuie sa plateasca taxa pentru afisaj in scop de reclama, doar pentru ca pe partea interioara a geamului coaforului scrie numele si serviciile respectivului coafor. Cica e reclama si se vede din spatiul public..... Este corect? Este doar un mic autocolant lipit pe geam, nu are firma luminoasa, nu este un panou cu reclama..........este doar scris numele salonului. Va rog poate se gaseste cineva sa ne lamureasca daca ne incadram in acele art din Lg 571/2003. Va multumim anticipat.
Multumim frumos pentru raspuns. Intrebarea este ce facem dupa? Se merge la Administratia Financiara si se inregistreaza societatea civila? Cum se platesc impozitele ptr aceasta? Se poate tine contabiliate simpla sau este obligatoriu un contabil autorizat?
Din pacate, nici eu pana in momentul de fata nu m-am lamurit in aceasta privinta. Se poate infinta o societate civila profesionala sub forma juridica a pfa? Am sa incerc sa ajung la consiliul de mediere poate ma lamureste cineva acolo. Daca aflu mai multe va comunic si dumneavoastra.
Va multumesc inca o data pentru mesaj. Ne-am gandit la varianta societatii civile in conditiile in care noi suntem doi mediatori si am vazut ca se practica aceasta forma de asociere. Va rog daca puteti sa-mi mai spuneti care este capitalul care il implica o societate civila? Exista o suma fixa de bani pentru constituirea capitalului social?
Inca o data mii de multumiri...
Buna ziua. Va rog sa ma ajutati intr-o problema pe care o am. Eu nu am studii juridice si nu stiu ce sa aleg. Am terminat un curs de mediatori si acum trebuie sa ma autorizez si trebuie sa aleg intre doua lucruri: birou de mediere su societate civila de mediatori. Nu stiu ce implica societatea civila de mediatori si care ar fi capitalul pentru aceasta societate? Va multumesc pentru raspuns.
Multumesc frumos pentru sfat. Dar timpul a trecut si nu stiu daca nu s-a prescris..... Parca exista un termen in care trebuie sa contest procesul verbal. Va rog sa-mi spuneti ce asi putea face in cazul asta.
Buna ziua. Va rog daca ma poate ajuta cineva. Ce asi putea face? Am contestat un proces verbal contraventional intocmit in mod incorect, si se pare ca am uitat sa semnez actiunea. Primul termen l-am avut acum o sapatamana si nu m-am putut prezenta. Azi uitandu-ma pe net, am vazut ca mi-a fost respinsa actiunea pentru lipsa semnaturii (exceptia nulitatii) si ca este irevocabila. De ce nu mi-a acordat instanta macar un termen pentru a putea semna actiunea? restul datelor erau toate corecte. Ce mai pot face in aceasta situatie???
Buna ziua. Va rog, daca cineva ma poate ajuta cu un sfat legat de problema pe care o am. Am ajutat pe cineva (programare) sa construiasca un site web, eu fiind programator. Persoana in cauza administreaza continutul site-ului si obtine bani din publicitate. Mi-a oferit un procent din castigurile lunare ale site-ului pentru a ma ocupa in continuare de partea de programare. Eu asi dori ca aceasta intelegere sa aibe o forma legala. Ce fel de contract asi putea sa inchei intre noi (persoane fizice)? Sau care ar fii forma legala pentru a parafa asemenea intelegere? Si cum poate fii facuta cel mai bine asta?
Va multumesc pentru ajutor. Si toate cele bune.