avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate diana102030

Activitate diana102030

Buna ziua ,
Am rugamintea sa-mi furnizati un cadrul legislativ cu privire la legalitatea blocarii totale a strazii in vederea efectuarii de lucrari de canalizare, fara amenajarea unei alte cai alternative, care sa fie practicabile si semnalizate. Strada mea a fost blocata timp de 1 luna si va continua sa fie, uneori nici accesul pietonal nu era in siguranta, din cauza acestor lucrari. Vreau sa stiu daca exista un cadru legal care sa-i oblige pe constructori sa puna la dispozitia locuitorilor la sfarsitul fiecarei zile drumul deblocat sau daca il obliga sa amenajeze alta cale de acces.
Mentionez ca nici echipajele de interventie (salvare , pompieri, politie) nu au acces - sau au unul neamenajat , prin camp, nesemnalizat, adica in toiul noptii nu cum sa identifice drumul.
Va multumesc .
Răspuns la discuția Modificare program de lucru
Multumesc de raspunsul prompt.Conform codului muncii la articolul 17 trebuie incheiat act aditional.
Răspuns la discuția Modificare program de lucru
conform CCm 8 ore/zi si 40 ore/saptamana
Va rog sa-mi spuneti daca un salariat este anuntat prin decizie interna ca programul de munca stabilit initial in contractul de munca de 8 ore zilnic se modifica la un program de 12 ore pe tura, trebuie sa intocmesc un act aditional la contract, si daca pot sa fac modificarea fara acordul salariatului.
Discuție Program 16/48
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarea problema: in unitate lucreaza pe schimburi cu program 16/48. Este corect ca turele care pica in zile de sambata si duminica sa fie pontate ca ore suplimentare? Caz concret: Un salariat a lucrat in luna mai 10 ture de cate 16 ore (total 160 ore -luna mai ) si la pontaj figureaza si cu 32ore suplimentare. Ce se intampla daca ii pica o tura de 16 ore in 4 zile de sambata si duminica, cu cate ore suplimentare il pontam?
Multumesc