avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Activitate Nella09

Activitate Nella09

Multumesc mult pentru raspunsuri si va urez o zi buna!
Multumesc pentru raspuns. Acest lucru l-am citit si din mesajul Dvs anterior. Voiam o intarire a ceea ce am citit: deci, daca am viza de flotant in Bucuresti, firma a avut sediul in ultimii ani in Bucuresti, dar domiciliul meu este in alt oras, pot sa ma inscriu la somaj in Bucuresti. Corect?
Evident ca eu am locuit in Bucuresti si am cheltuit intregul salariu tot aici, doar ca nu vad cum as putea dovedi acest lucru, dat fiind ca eu am viza de flotant de doar o saptamana, dar lucrez aici de cativa ani.

Inca o intrebare suplimentara (sper ca nu abuzez prea mult de timpul Dvs): daca primesc plati compensatorii o suma de bani fixa la incheierea contractului individual de munca, suma de bani platita toata o data (firma isi inchide de tot activitatea), pot sa beneficiez de ajutor de somaj?

Multumesc!
Daca abia mi-am pus viza de flotant in alta localitate, dar biroul firmei pentru care am lucrat cativa ani este inregistrat in localitatea de resedinta, pot sa ma inscriu la somaj in aceasta localitate?
Multumesc anticipat pentru raspuns!
Buna seara,

Locuiesc in alta localitate decat cea de domiciliu si nu am inca resedinta stabilita aici. Doresc sa dau de permis si din cate am gasit pe internet, pot sa sustin examenul si in localitatea unde am viza de flotant. Astea fiind spuse, imi voi pune viza de flotant cat mai curand posibil si as dori sa aflu urmatoarele:

- unde trebuie sa ma adresez pentru obtinerea vizei de flotant si ce acte si taxe trebuie sa platesc (eventual un site unde gasesc informatiile astea)
- am gasit pe internet ca pentru sustinerea examenului pentru permis viza de flotant ar trebui sa aiba 3 luni vechime ???? exista vreun articol de lege care stipuleaza asta? Daca DA, imi puteti spune unde scrie acest lucru?
Sper ca voi gasi ajutor pe forum, mai ales ca problema permisului de conducere este una stringenta :)

Multumesc!
Răspuns la discuția Desfacere contract de munca
Buna ziua si multumesc pentru raspuns.

Daca in contractul individual de munca este prevazuta durata muncii, fara insa sa se mentioneze modul fractionat de desfasurare a acesteia, este acesta un motiv pentru a se considera contractul ca fiind incheiat cu norma intreaga? Daca Da, ce pot castiga prin modificarea acestuia retroactiv?
- daca eu am incheiat un contract individual de munca in care este trecut ca loc de desfasurare a activitatii sediul firmei, dar in realitate eu am prestat munca la domiciliu, mai este valabil acel contract sau poate fi angajatorul dat in judecata pentru nemodificarea conditiilor in contractul de munca, mai ales ca munca la domiciliu este reglementata separat?

Multumesc anticipat tuturor celor care ma ajuta.
Buna seara,

Vreau sa stiu daca am un caz care poate avea castig de cauza in urmatorul conflict de munca:

- lucrez de multi ani ca programator intr-o firma. Am aflat de la colegi ca firma urmeaza sa imi dea preaviz pentru desfacerea contractului de munca, pentru ca dintr-o data s-au hotarat sa urmeze o alta linie de dezvoltare si nu mai au nevoie de serviciile mele.
- am lucrat in cea mai mare parte la domiciliu, desi acest lucru nu a fost trecut in contractul individual de munca si nici ulterior acesta nu a fost modificat pentru a se stipula modalitatea de desfasurare a activitatii. - pot avea castig in instanta sa nu mi se desfaca contractul de munca sau daca se intampla asta, sa fiu repus in situatia anterioara pe baza acestui fapt?

- contractul de munca a fost intocmit part-time; atunci cand lucram mai multe ore, raportam doar numarul maxim trecut in contract, (asta intamplandu-se in ultimii ani), insa de cele mai multe ori raportam un numar mai mic de ore decat cel trecut in contractul de munca (nu pentru ca nu doream mai mult de munca, ci pentru ca doar atat mi se dadea sa fac). - Pot obtine retroactiv suma de bani pe care nu am primit-o de la numarul de ore raportat si pana la numarul de ore trecut in contractul de munca?
- ii pot obliga la plata unor sume compensatorii pentru ca sunt dat afara dupa un numar mare de ani de stat in firma?

- in codul muncii am gasit un articol potrivit caruia firma este obligata sa anunte periodic angajatii despre situatia economica si financiara a firmei, insa articolul se aplica pentru contractele colective de munca. E posibil sa se largeasca sfera de aplicare si pentru contractele individuale?

Multumesc anticipat pentru atentia acordata si pentru raspunsurile Dvs!
O seara buna!