avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1538 soluții astăzi
Forum Activitate ioan66

Activitate ioan66

Răspuns la discuția Impozit microintreprinderi 2018
Intrebarea mea era dacă în acest moment sunt taxat pe profit 16%, din 2018 sunt obligat să fiu taxat pe venit 1-3%?
In conditiile in care o microintreprindere, are un capital social de minim 45000 lei si a optat pentru impozitul pe profit de 16% in prezent, incepand cu 1 ianuarie 2018, conform noilor prevederi fiscale, este obligata sa treaca la impozitul pe venit de 1-3%, sau optiunea aleasa de 16% este definitiva si nu este obligatorie schimbarea regimului de taxe si impozite?
Schimbarea legislatiei fiscale de la o luna la alta, ne da peste cap toate planurile de buget si nu mai stim cum sa ne organizam activitatea pentru a supravietui si deveni rentabili.
tibio a scris:

colectezi tva-ul ca inainte si nu mai deduci tva.
declari tva-ul colectat prin d311 doar in luna in care ai tva colectat.

ps. angajeaza un contabil


Si daca doar colectezi TVA, fara ca sa il poti deduce, atunci trebuie sa maresti si adaosul comercial la produse, altfel devii nerentabil.
Daca maresti pretul produselor, exista riscul sa nu mai poti vinde si pui lacat pe afacere.

Se pare ca la finante, nu prea stie stanga ce face dreapta, se complica atat de mult codul fiscal, incat sufoca pe toata lumea.

Probabil se doreste ca sa devenim cu totii asistati social.
Nu ma pricep aproape deloc la contabilitate, dar cum este posibil sa nu poti deduce TVA-ul, in conditiile in care il platesti la furnizor in pretul de achizitie, apoi il aplici inca odata la pretul de vanzare, dupa care trebuie sa il versi integral la stat.
Ca sa poti supravietui in aceste conditii, trebuie sa ai un adaos exagerat de mare, pe care cumparatorul final nu cred ca este dispus sa il plateasca.

Oare nu sesizeaza nimeni lucrul acesta?...ni se spune ca legea e lege, dar nu se observa ca sunt si legi tampite?...sa se controleze unde trebuie si unde sunt suspiciuni de frauda si sa ne mai lase in pace cu taxele peste taxe si cu schimbarea legislatiei peste noapte.
Si asa economia este aproape blocata, oamenii nu mai au posibilitati financiare decat pentru nivel de supravietuire, iar luminatii de la conducere inventeaza doar taxe si pedepse.
Unde se va ajunge?...se vrea sa devenim sclavi cu totii, sau probabil vom fi nevoiti sa ne transformam in hoti, pentru ca sa putem supravietui.
Răspuns la discuția Cod TVA inactiv
Intre timp am aflat ca legea cu inactivarea codului de TVA, s-a dat in timpul guvernului Ponta.
A mai fost data o lege inteligenta si in timpul lui Boc, cea cu impozitul forfetar, care a reusit doar sa inchida cateva zeci de mii de firme.

Platiti somaj fratilor, daca sugrumati micii intreprinzatori.
Se spune ca doar la hoti le este frica de hoti.
Discuție Cod TVA inactiv
Buna ziua,

De curand am intampinat urmatoarea problema, rezultata dintr-o lege care personal mi se pare aberanta, sau poate chiar abuziva.
Va rog, pe cei care activati in domeniul fiscal, sa ma lamuriti daca aceasta lege este corecta sau benefica.

Detin un SRL din anul 2005, pe care am avut activitate ca si platitor de TVA si impozit pe profit de 16%.
Din anul 2012, am fost nevoit sa ma angajez si am lucrat pana in prezent la o alta firma.
Pe firma personala, nu am avut activitate in aceasta perioada, nu am eliberat facturi si nu am inregistrat nici cheltuieli.
Nu am suspendat activitatea firmei, pur si simplu am tinut-o in standby, s-au depus toate bilanturile pe zero, urmand sa ma folosesc de firma in viitor, daca voi avea nevoie.
Firma mea nu are nici un fel de datorii, din punct de vedere fiscal sunt curat.

In acest moment sunt in somaj, deoarece firma la care am lucrat ca si angajat si-a restructurat activitatea si am hotarat sa demarez un bussines pe cont propriu.
Am incheiat si parteneriate cu furnizori de materiale, mi-am asigurat baza materiala pentru a incepe afacerea, iar acum la final sunt blocat, datorita faptului ca mi s-a inactivat codul de TVA.
Am mers la finante ca sa clarific lucrurile, m-a deranjat faptul ca am fost tratat ca un infractor, mi s-a spus ca am fost pedepsit pentru faptul ca nu am avut deconturi pe o perioada mai mare de 6 luni( conform noii legislatii privind TVA-ul), ca trebuie sa depun anumite declaratii pentru reactivarea codului de TVA, dar ca in final nu o sa am sanse, se aproba foarte greu si singura modalitate prin care pot functiona este sa colectez TVA, fara ca sa il pot deduce si sa il vars integral statului.
Am incercat sa trec la varianta de neplatitor de TVA, urmand ca acesta sa se activeze in momentul depasirii cifrei de afaceri stabilita prin lege, dar nici asa nu se poate.
In momentul de fata pot functiona cu 3% impozit pe incasari, pot factura doar ca si cum as fi platitor de TVA, dar fara sa pot deduce nimic nici eu si nici clientii carora le facturez.

In urma calculelor pe care le-am facut, mi-am dat seama ca trebuie sa vin cu bani de acasa pentru a putea functiona legal.
Eu platesc TVA la furnizor pentru materiale, apoi platesc 3% impozit din suma pe care o facturez clientilor mei si in plus platesc integral statului TVA-ul aplicat la factura pentru clientii mei, fara sa pot deduce nimic.

Ca sa incepi o astfel de afacere, in asemenea conditii, cred ca trebuie sa fi tampit, cine este dispus sa plateasca produse supraevaluate, in conditiile actuale de concurenta de pe piata?

Stau si ma intreb, care ar fi solutia ca sa pot sa-mi castig existenta intr-un mod cinstit?...trebuie sa traiesc si eu din ceva, ce trebuie sa fac pentru a putea munci linistit si a duce o viata normala?

Exemplu de calcul

Cumpar de la furnizor produsul cu 100lei+20 leiTVA=120 lei pret de achizitie.
Vand produsul cu 130lei+26 leiTVA=156 lei pret vanzare catre client.

TAXE obligatorii catre stat

3% din 130 lei=3,9 lei+26 lei TVA(nededus)=29,9 lei...la care adaugam si TVA-ul pe care l-am platit la furnizor de 20 lei si pe care nu am voie sa il deduc.

Daca adaug si cheltuielile, muncesc degeaba.

Va rog sa ma contraziceti daca nu am dreptate, sau daca mintile luminate de la finante, prin aceste masuri, ne ofera posibilitatea sa ne castigam cinstit painea.











Răspuns la discuția Teren cu probleme
Va multumesc pentru interventii, m-au ajutat sa imi clarific situatia, o sa respect termenii si conditiile impuse in cadrul acestui forum.

Va doresc tuturor o viata frumoasa si lunga!
Răspuns la discuția Teren cu probleme
AVLIL a scris:

Undeva un act nu e corect sau povestea nu contine date certificate, ci doar auzite si potrivite. Nu se poate ca pe un teren sa existe, legal, act de donatie autentic si act de proprietate in baza legii 18. Despre care act conteaza si cand s-a emis, in ce baza, la ce distanta in timp dupa inscriere s-a vandut etc.
Asadar, de buna-credinta sau nu, e important daca actele sunt corect si legal infaptuite.
Aveti date despre istoricul actelor in actul de vanzare, mai aveti sansa sa verificati dosarul notarial sa vedeti ce copii a pastrat notarul in arhiva, mai puteti verifica la rol fiscal istoricul si la CF. Ca toate datele nu le aveti, din cate imi pare.


Va multumesc enorm pentru observatiile profesioniste, maxim respect.
Aveti perfecta dreptate, undeva nu se leaga ceva.

Nu imi pot imagina ce act sau document ar putea detine vecinul meu, care sa ii permita sa ma intimideze intr-un asemenea mod.

Am consultat un avocat si un notar, acestia m-au asigurat ca actele mele sunt intocmite corect, sa ma linistesc, pentru ca fiind cumparator de buna credinta beneficiez de garantii.

Cartea funciara pentru terenul cumparat de mine, s-a deschis in anul 2010, avand la baza actul administrativ dat in baza legii18/1991.Mai mult de atat nu am reusit sa \"sap\" si mi s-a spus ca oricum am mers prea departe.

Sper ca nu am devenit paranoic, dar un titlu de proprietate cred ca a existat pe parcela din care jumatate a fost vanduta in prima faza cu acte de mana si apoi intabulata in anul 2010, dupa moartea vanzatorului.

Eventualii mostenitori nu au intreprins nici un fel de actiune, in momentul actual pe rolul fiscal al primariei figureaza vechiul vanzator X(decedat de ani buni), doar cu jumatatea de teren nevanduta si cu datorii mari la departamentul taxe si impozite.

Nelinistea mea este, ce fel de act care s-ar putea autentifica notarial, detine vecinul meu,facut doar pe baza unui titlu de proprietate detinut de persoana X, inainte de decesul acesteia, fara cadastru si intabulare, care sa includa si parcela mea,....testament????....si cum s-a intabulat jumatatea de parcela care momentan este in proprietatea mea, in baza legii 18...prin uzucapiune???

Cu stima,Ioan.
Răspuns la discuția Teren cu probleme
GermanAlex a scris:

Deci va linistiti si va apucati de constructie. Pentru ca puteti avea probleme mari cu vecinul va sfatuiesc ca primul lucru inainte de a incepe constructia sa fie montarea unui sistem de supraveghere. Daca va mai ameninta inregistrati si cand aveti destule dovezi deschideti proces. Daca chiar nu puteti continua vindeti si cumparati in alta parte.


Va multumesc mult pentru faptul ca sunteti alaturi de mine.

O sa renunt la atitudinea defensiva si o sa va urmez sfatul, probabil este o solutie buna pentru descurajare.
Răspuns la discuția Teren cu probleme
GermanAlex a scris:

Pai daca ii dati bani va avea banii necesari ca sa isi faca succesiunea si sa va deschida proces. Daca nu are banii pentru succesiune cum credeti ca ar putea deschide un proces lung si costisitor? Nu il mai bagati in seama si daca va mai ameninta cu ceva inregistrati si puneti la catastif.


Este exclusa varianta ca eu sa ii ofer bani, pentru ca sunt cumparator de buna credinta, contractul de vanzare este autentificat la notariat si banuiesc ca legile din aceasta tara si procedurile prin care se transmite un drept de proprietate, ar trebui sa ma apere.

Partea urata este ca muncesti ani de zile pentru a strange banii necesari indeplinirii unui vis si te trezesti peste noapte ca cineva iti da planurile peste cap si te face sa iti pierzi linistea.

Din postarile anterioare, ale colegilor de forum, am inteles ca nu ar trebui sa am emotii, dar sincer va spun ca nu dorm linistit.

Răspuns la discuția Teren cu probleme
Antdy a scris:

Persoana Y a înregistrat toată parcela de teren sau doar partea care i-a vândut-o X?


Doar partea pe care i-a vandut-o X, pe care dupa un timp a intabulat-o in baza legii 18/1991.

Nepotul persoanei X, cunoaste realitatea, ca parcela a fost platita, dar nu vrea sa recunoasca acest lucru, din punct de vedere moral este incorect ceea ce vrea sa faca, dar se bazeaza pe actul de donatie autentificat, pe care persoana X l-a facut in favoarea lui, act care cuprinde dupa cum am spus si parcela vanduta persoanei Y.

Va multumesc pentru faptul ca sunteti interesat de problema mea, astept cu nerabdare sfaturile dvs., despre finalitatea in cazul meu.

Cu respect, Ioan.