avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1306 soluții astăzi
Forum Activitate elyk21

Activitate elyk21

Este vorba doar de certificatul medical dat de medicul de familie. Vreau sa stiu daca team leaderul poate sa mi-l ceara sa il vada si sa ma interebe ce boala am. Stiu ca trebuie sa ajunga la HR, dar inainte de a ajunge acolo, trebuie sa treaca pe la team leader?
Ma refer daca imi cere poza cu concediul medical si ma intreaba ce boala am
Ce se poate face daca supervisorul are/cere acces la datele medicale si nu are mentionat asta in fisa postului?
Din cate stiu, concediul medical si datele despre situatia medicala sunt de competenta HR si numai ei ar trebui sa aiba acces la ele.
Multumesc.

Ma gandeam de recomandari in baza experientelor persoanale.
Clauze abuzive IFN - Recomandare de avocat.

Incerc sa evit o posibila executare silita pentru o restanta de pana in 1000 lei care s-a transformat in 14000 lei in aproape o luna.

Vreo recomandare in acest sens? Poate un avocat de nu imi ia pielea de pe mine ca sa evit un recuperator sa imi faca acelasi lucru ?

Multumesc
Ei m-au pontat ca "absent nemotivat" dar eu am lucrat efectiv.
Revin:
Exista mentionare in CIM ca daca angajarorul vrea, ma poate chema la munca.
Nu m-am prezentat la birou, mi-am continuat munca remote fara ca nimeni sa imi interzica asta sau sa imi spuna ca nu am voie, iar acum refuza sa ma plateasca pentru ca am "lipsit nemotivat", cu toate ca am oferit motive subiective pentru a nu ma prezenta. Se poate legal sa imi opreasca banii ?

Multumesc
In cazul in care refuz sa ma duc la birou, dar totusi imi efectuez munca remote ca pana acum, poate sa considere ca nu m-am prezentat la locul de munca pentru desfacere contract unilateral dupa 3 zile lucratoare?
Va multumesc.

As dori sa fac o referire la asta in refuzul de a veni la birou. ma putei ajuta cu un paragraf/nr de lege, va rog frumos,
Si asta se aplica si pentru sanctionare prin avertisment scris?
Buna ziua,

Daca ai contract de Telemunca si ti se da avertisment scris, te poate obliga sa revi la birou mai ales daca nu locuiesti in orasul in care e biroul?

Multumesc.