avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 787 soluții astăzi
Forum Activitate sorincosma

Activitate sorincosma

Răspuns la discuția Furt teren
Va mulțumesc .Am rezolvat azi cu primăria ( a fost culpa comuna cum se zice ) Eu nu am depus ceva acte la primărie atunci când am cumpărat terenul și primăria sa luat / calculat după măsurători mai vechi și ale vecinilor.Dupa depunerea actelor , am primit fiscalul cu suprafața care o dețin.Va mulțumesc încă o data.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Nu e mai simplu pt ca dupa câțiva ani de cercetări și timp pierdut o sa primiți o soluțieicare nu o sa va ajute deoarece nu e o fapta penala...Daca terenul are vreo importanta pt dvs ca sa rezolvați trebuie sa și cheltuiți..

Răspuns la discuția Furt teren
Nu e mai simplu sa fac plângere la politie ?

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Granituire cu revendicare daca aveți lipsa din suprafața dvs,stabilire linie hotar etc.Discutati cu un av și pregătiți va de cheltuiala,expertiza posibil expert parte dacă e un teren mai valoros ,taxa timbru,onorariu de av..

Discuție Furt teren
Furt teren
Bună ziua
Revin cu o veche intrebare dar formulata altfel
Poate un vecin sa măsoare cu topograful și terenul meu și mai rău să îmi ia din el cu acte ? Fără sa fiu consultat ?Mai exact În 2007 am cumpărat un teren cu acte în regula ( 2200m2 ) iar acum când doresc sa îl vând aflu ca am doar 1600m2 Aflu de la alți vecini ca vecinul din dreapta , în lipsa mea a făcut măsurători.Va dați seama că acum când am găsit în sfârșit cumpărător ,omul o sa creadă ca îl mint și e posibil sa îl pierd.Cand am vumparat terenul ,am făcut și eu măsurători cu topograful și au semnat ca sant de acord cu măsurătoarea ambi vecini.Am acte care dovedesc acest lucru.Ce demersuri ma sfătuiți sa fac ?
Se poate face măsurători ( posibil vecini ) care sa îmi afecteze terenul meu fără sa fiu anunțat ? Am acte care dovedesc ca am cumpărat 2200 m2 iar acum când am cumpărător, aflu ca am mai putin Va dați seama că eu pot fi luat de înșelăciune ( Am scris în anunt ca are 2200m2 ).

ynocentta a scris:

Anterior oricarui demrs catre politie este necesar sa verificati temeinic scriptele de la autoritatea publica locala in baza carora a fost modificata suprafata

Bună ziua.
Doresc sa vând un teren cumpărat în 2007 în care sant proprietar.Atunci când l- am cumpărat am chemat topograful și la măsurat ( total 2200m2 ,atât cât am cumpărat cu contract ).Acum când doresc sa îl vând am cerut de la primărie fiscalul și apare 1600 m2.Cei de acolo dau din umeri. Sa plec la politie ?
Răspuns la discuția Gard cu sau fara autorizatie
Buna ziua
Am sau nu nevoie de autorizatie de construire a unui gard pe teritoriul meu avand in vedere ca cel existent este pe mejdie si vecinul nu este de acord !! Momentan este din plasa transparenta si eu doresc sa il fac din scanduri de 2m inaltime Nu sunt curios sa ii vad...(!) vecinului cand isi face nevoile in curtea lui !! Am depus o sesizare la politie iar ei mi-au recomandat sa incerc o amiabila (imposibil) sau instanta !!
Răspuns la discuția Vecin cu probleme !!
Multumesc de raspuns. Toate avizele pentru reamenajarea locuintei sunt in regula ( am fost cautat de organele de control din primele zile de incepere a lucrarilor ) Cum au venit asa au si plecat.Ce pot eu sa mai zic...Are geamuri inspre curtea mea....Dupa ce imi fac domiciliul in buletin acolo,atunci voi face si eu o reclamatie in acest sens,Are gaini in spatele curti....Inca o reclamatie !! In cat priveste amenintarile,nu ma intereseaza pentru ca nici eu (sotia ) nu ne poate obliga sa semnam ceva act !!! Nu stiu despre ce e vorba doar ca dansul nu poate vinde sau lasa mostenire fara semnatura sotiei casa in care locuieste .Aici e buba lui .Daca intra la mine in curte si sunt eu acasa atunci voi chema politia.Daca intra in curte cand este doar fiicamea (15 ani ) acasa,atunci......!!!Da,da.....voi chema politia...!!
Buna ziua
In urma cu aprox un an sotia mea a cumparat o casa in localitate ( in urma unei mosteniri ) Sa chemat un topograf si a masurat rezultand cati m2 sa cumparat.atat este si masurat deci actele sunt ok. Vecinul ( o persoana foarte dificila ) are in spatele casei mejdia pe care am intentionat sa o cumpar bineinteles permitandu-i sa isi refaca spatele casei sau acoperisului oricand doreste anuntandu-ma .Mentionez ca cumparand bucata aia de mejdie as avea mai mare acces cu auto in curte ( acum trebuie sa rabatez oglinzile ) Din cate am inteles ar fi vrut sa cumpere el casa respectiva dar nu ia iesit socoteala !! A chemat si el un topograf si ....a iesit ca eu (sotia) are mai putin decat scrie in acte cu 20 m2 !!! Bineinteles ca nu am fost de acord cu masuratoarea si acum ne ameninta cu judecata pentru ca sotia nu vrea sa semneze . Mai mult Ieri m-am trezit cu el in curte ( usa fiind deschisa pentru muncitorii care tot vin si pleaca ,casa aflandu-se in reamenajare) ca a venit sa vada terenul lui din spatele casei Bineinteles ca l-am scos afara mai ales ca era in stare de ebrietate si ma amenintat ca isi face gard si ca vom fi dati in judecata si ca are el un fiu si un ginere in politie si ...o sa vad eu,etc,etc. Ce pot sa fac eu (sotia) daca mai apare vecinul in curte noastra ? Daca chem politia,vine ginerele !! Daca folosesc forta ...vine ginerele.I-am spus sa isi faca gard ,dar pe partea lui si sa se foloseasca de cei 40-50 cm cat are mejdia lui nu sa imi ingreuneze mie accesul auto si mai mult.Zice ca si curtea mea ii apartine !!!
P.S.
Momentan eu nu am domiciliul acolo ( casa se afla in reamenajare ) Sotia este titulara in acte .
Răspuns la discuția Lovitura sau tentativa de omor
Avocatul meu mi-a spus ca a informat organele de ancheta (parchet) si mi sa comunicat ca urmeaza a fi audiat eu cat si agresorul.O.k ,dar in cat timp ? Avocatul imi spune ca pana atunci nu ...prea...poate face mare lucru (atat ca va insista sa se urgenteze cazul) Cum spuneati,agresorul prinde aripi ca nu se face nimic.Sunt o fire incapatanata si daca trebuie sa plec pana la ministru....am sa o fac.
Răspuns la discuția Lovitura sau tentativa de omor
Am primit pana la urma un nr de dosar Am angajat un avocat pentru mentinerea relatiei cu organele de ancheta pentru ca altfel dosarul meu tinde sa se uite undeva intr-un sertar.Fac drumuri de Bucuresti si am depus cerere pentru audienta la M.A.I urmand a mi se comunica data si ora.Sigurul lucru care ma nedumereste este faptul ca la numeroasele solicitari,plangeri,sesizari adresate organelor de politie primesc acelasi raspuns.,,,Sesizarea dumneavoasta a fost luata in considerare urmand a se lua masurile impuse de legea 611991 ,, Cam cu asta raman in urma sesizarilor.In aceste cazuri invinuitul isi permite sa faca in continuare amenintari ,etc,etc.Chiar nu se poete face nimic? sau dupa ce intra peste mine si familia mea sau imi silueste fetita eu voi primi in continuare acelasi raspuns.,,Sesizarea....,,Acum intelegeti de ce imi trebuie un avocat?