Buna seara,
Tatăl meu a vândut în 2001 un apartament în București . In 2017 primește o somație de plată la adresa apartamentului vândut dar pe numele lui pentru taxe și impozite neplătite din perioada 2001 -2017 plus penalizări in jur de 7000 lei. El nu mai are contractul de vânzare cumpărare pe care l a încheiat în 2001 cu actualul proprietar al apartamentului. Ce a r fi de făcut în această situație ? A sunat la primăria sectorului și i a spus că trebuie să facă dovada că a vândut apartamentul in 2001 . Poate găsi undeva o copie a contractului de vânzare cumpărare de atunci? Actualul proprietar nu trebuia să se înregistreze la primărie cu imobilul cumpărat ? Cum poate face tata dovada că a vândut apartamentul?
Multumesc de raspuns, dar nu mi-a fost oferit nici un alt loc de munca echivalent desi postul meu a fost desfiintat dar atributiile din fisa postului meu sunt identice cu cele din fisa unui nou post creat.
Buna ziua,
La revenirea din concediu de crestere copil dupa 2 ani, angajatorul mi-a spus ca datorita faptului ca in perioada in care s-a derulat procesul de restructurare am fost in concediu de crestere copil, urmeaza sa primesc in 6 luni de la reluareda activitatii decizia de concediere. Eu cand am revenit la serviciu am fost incadrata pe aceeasi functie dar mai exista o alta persoana cu aceleasi atributii ca si ale mele dar functia ei este alta. Stiu sigura ca inca de pana sa plec in concediu urma sa se transforme postul din IAA in FA si toti colegii mei din alte sucursale au ramas pe aceleasi posturi dar le-a fost schimbata functia. as putea sa fac ceva sa evit concedierea din moment ce eu stiu sigur ca nu mi-a fost desfiintat postul ci doar schimbata denumirea functiei? Daca s-a desfiintat postul meu de ce asteapta 6 luni ca sa ma dea afara si nu ma concediaza imediat, doar au dreptul nu? Aveau obligatia sa ma anunte de restructurarea postului? poate daca eram anuntata reveneam eu mai devreme la serviciu.
Buna ziua,
Pana sa intru in concediu de crestere si ingrijire copil, toti angajatii societatii care ocupau postul de Inspector Administrare Asigurari au fost trecuti pe Functionari Administrativi, mai putin eu care eram in concediu de maternitate. Acum la revenirea mea din concediu, dupa 2 ani, am aflat ca, colega secretara a fost trecuta pe Functionar Administrativ iar functia mea nu va fi schimbata. Eu ramanand pe aceeasi functie ca acum 2 ani (functie care nu mai exista in societate) iar dupa 6 luni de lucru (perioada in care nu ma pot da afara) voi fi data afara deoarece nu mai au nevoie de 2 oameni pe parte de administrativ si exista deja o persoana numita pe acest post, desi atributiile din fisa postului de IAA sunt preluate acum in fisa postului de FA (deci practic postul meu nu a fost desfiintat ci doar i-a fost schimbata denumirea). Ce alternative am in aceasta situatie? singura mea alternativa este sa astept 6 luni si sa fiu data in somaj?