avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vânzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vânzare imobil

Buna seara,
Tatăl meu a vândut în 2001 un apartament în București . In 2017 primește o somație de plată la adresa apartamentului vândut dar pe numele lui pentru taxe și impozite neplătite din perioada 2001 -2017 plus penalizări in jur de 7000 lei. El nu mai are contractul de vânzare cumpărare pe care l a încheiat în 2001 cu actualul proprietar al apartamentului. Ce a r fi de făcut în această situație ? A sunat la primăria sectorului și i a spus că trebuie să facă dovada că a vândut apartamentul in 2001 . Poate găsi undeva o copie a contractului de vânzare cumpărare de atunci? Actualul proprietar nu trebuia să se înregistreze la primărie cu imobilul cumpărat ? Cum poate face tata dovada că a vândut apartamentul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 19:59, 5 Ianuarie 2018
Buna seara,
Mergeti la notarul la care ati incheiat contractul de vanzare cumparare si solicitati o copie de pe act.
Daca nu mai este in arhiva notarului se gaseste in arhiva Camerei Judetene a Notarilor Publici
1. Se adresează biroului notarial unde a fost incheiat contractul și solicita o copie legalizată din arhiva.
2. Ia legatura cu acel cumpărător. El sigur are un exemplar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reconstituire act mostenire alexstacescu alexstacescu Buna ziua, Bunica mea este mostenitoarea unei cote-parti dintr-o casa plus teren. Cealalta cota-parte apartine surorii acesteia, ce este proprietara in baza ... (vezi toată discuția)
Vanzare fara contract original? cruciana cruciana buna seara, mama voia sa vanda apartamentul ei, dar noi copii nu am fost de acord cu suma pe care urma sa o primeasca pe el, fapt pt. care i-am luat actele ... (vezi toată discuția)
Probleme cu un notar public irinel2704 irinel2704 Buna ziua! In urma cu aproape 20 de ani (nu mai tin minte exact anul), am incheiat un act notarial de vanzare-cumparare pe un teren intravilan, eu fiind ... (vezi toată discuția)