avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vanzare fara contract original?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vanzare fara contract original?

buna seara,
mama voia sa vanda apartamentul ei, dar noi copii nu am fost de acord cu suma pe care urma sa o primeasca pe el, fapt pt. care i-am luat actele apt. pana gaseam pe cineva care oferea mai mult.
ne-a cerut o copie legalizata a contractului pt. a face cadastru.i-am facut copia legalizata iar dupa o luna am aflat ca a vandut apartamentul.
cum a fost posibil?
contractul original este si acum la noi. se poate sa dam notarul care a incheiat contractul de vanzare pe baza copiei legalizate in judecata?

multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 00:27, 13 Iulie 2010
NU...contractul de vanzare-cumparare este valabil la translatia dreptului de proprietate in copie legalizata!
Si oricum putea, in calitate de proprietar, sa faca rost lejer de un duplicat de la notar sau din arhiva Camerei notarilor publici.
Dvs. in schimb, nu aveti nici un drept sa sustrageti si sa sechestrati documente care nu va apartin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apartament pierdut lex_ad lex_ad ce se poate face in cazul in care un contract de apartament sa pierdut ......mai exista doar o copie ..dupa contractul respectiv ....ce s epoate face pt. ... (vezi toată discuția)
De unde pot face rost de acest act? simoneangel simoneangel Am nevoie sa fac rost de un certificat de mostenitor care e pe numele meu si al surorii mele... unchiul nostru are un exemplar original pe care refuza sa ni-l ... (vezi toată discuția)
Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor impreuna ... zcristi2000 zcristi2000 Buna ziua, Copia legalizata dupa certificatul de mostenitor al mamei mele (decedata), impreuna cu actele proprietatii ptr. care s-a facut CM-ul, sunt ... (vezi toată discuția)