avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme cu un notar public
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme cu un notar public

Buna ziua!
In urma cu aproape 20 de ani (nu mai tin minte exact anul), am incheiat un act notarial de vanzare-cumparare pe un teren intravilan, eu fiind cumparatorul.
Pentru ca locuiam in alta localitate, am lasat notarului partea mea de documente pentru a le inscrie in CF.
Ulterior, am mers la biroul notarului pentru recuperarea actelor dar am fost amanat pentru ca dumnealui nu se afla in localitate...
Aproape anual (cand am avut posibilitatea) am trecut pe la biroul notarial pentru recuperarea actelor dar fara nici un rezultat.
La ultima mea vizita mi s-a cerut data exacta a incheierii tranzactiei deoarece pretinde ca nu gaseste nici un document pe numele vanzatorului sau al cumparatorului, desi verbal, notarul isi amintea circumstantele in care acel document a fost semnat (el deplasandu-se la domiciliul vanzatorului la solicitarea noastra).
Intrebarea mea este: cum pot recupera contractul de vanzare-cumparare de la dumnealui (sau macar o copie legalizata) avand in vedere ca vanzatorul a decedat intre timp, nu are rude apropiate in viata si nu am cui solicita documentul original care i-a fost inmanat la semnare?
Am nevoie de documentul care atesta ca terenul este proprietatea mea deoarece doresc sa cer autorizatie de constructie pe acel teren.
Va rog nu ma admonestati pentru timpul exagerat de lung trecut de la incheiere pana acum deoarece fizic, nu am putut sa ma ocup de aceste demersuri si nu am avut resurse financiare pentru a angaja un avocat care sa ma reprezinte...
Plus ca am mizat pe buna-credinta a notarului respectiv...
In speranta unor raspunsuri relevante,
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:05, 19 Noiembrie 2020
Ce acte aveati de recuperat mai exact?
Un exemplar al contractului ar fi trebuit sa primiti in ziua in care l-ati semnat.
Iar daca va referiti la incheierea de intabulare, puteti solicita un exemplar de la Biroul de Carte Funciara,
Am lasat toate exemplarele la notar, la solicitarea dumnealui...
Si se pare ca nici intabularea n-a facut-o...
De unde stiti ca nu a facut-o? Prin 1999-2000 intabularile se faceau la Biroul de Carte Funciara, din cadrul judecatoriei in circumscriptia careia se afla imobilul.
De asemenea, este posibil ca de atunci, arhiva biroului sa fi fost predata la arhivele de stat.
La Primarie, imobilul pe rolul cui figureaza? Poate a dus vanzatorul un exemplar la Primarie.

raluk0207 a scris:

De unde stiti ca nu a facut-o? Prin 1999-2000 intabularile se faceau la Biroul de Carte Funciara, din cadrul judecatoriei in circumscriptia careia se afla imobilul.
De asemenea, este posibil ca de atunci, arhiva biroului sa fi fost predata la arhivele de stat.
La Primarie, imobilul pe rolul cui figureaza? Poate a dus vanzatorul un exemplar la Primarie.


Dacă ar fi făcut intabularea, trebuia să am restanțe la plata impozitului pe acel teren...
Am fost la primărie dar nu figurez cu nici un teren.
Cât privește arhiva, nu a predat-o la arhivele statului deoarece chiar în fața mea a scos niște bibliorafturi cu tranzactiile din anii respectivi în care a pretins că a căutat.
Nu inteleg de ce vrea să mă împiedice să obțin actul de proprietate, terenurile în acea zonă nu sunt foarte scumpe, suprafața nu e foarte mare_ 500 mp, asa ca mare lucru nu ar avea de castigat.
Oare am vreo sansa?
Cum as putea proceda altfel decât să merg la biroul notarial și să mă milogesc în continuare?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
irinel2704, utilizator
Intabularea nu are nicio legatura cu Primaria.
La Primarie, prezentati dvs actul de dobandire al bunului si in baza acestuia, se inregisreaza imobilul pe rolul dvs fiscal.
Pe el (notarul) l-ati intrebat ce faceti?
Ultima modificare: Joi, 19 Noiembrie 2020
raluk0207, utilizator

Alte discuții în legătură

Copie dupa un act notarial pentru un tert luticus luticus Poate un tert /care nu este vanzator sau cumparator/ sa obtina o copie dupa un contract de vanzare cumparare a unui imobil casa si teren pentru care cunoaste ... (vezi toată discuția)
Pv receptie apartament dever dever Zilele acestea vreau sa cumpar un apartament de la o persoana, care l-a cumparat in anul 2002 de la primul proprietar (1977). Am inteles ca PV receptie este ... (vezi toată discuția)
Promisiune de cumparare expirata alexix_art alexix_art acum o luna am incheiat o promisiune de cumparare pentru o casa in valoare de 100.000 euro. am platit un avas de 6000 euro vanzatorilor. cumpararea nu s-a ... (vezi toată discuția)