avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie dupa un act notarial pentru un tert
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie dupa un act notarial pentru un tert

Poate un tert /care nu este vanzator sau cumparator/ sa obtina o copie dupa un contract de vanzare cumparare a unui imobil casa si teren pentru care cunoaste data si nr de inregistrare din arhiva unui notariat sau acest inscris este secret ?
Poate fi obtinuta aceeasi copie de la Biroul de carte funciara ce are exemplarul pentru intabulare ?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2016
luticus, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters379164 , utilizator 21:17, 20 Ianuarie 2016
copii de pe actele notariale pot fi eliberate partilor din act sau persoanelor care manifesta un interes, adica mostenitorii partilor din act, institutiilor (Judecatorie, ANAF, Parchet). Cartea Funciara nu va elibera copii din arhiva nici ea daca nu sunteti parte in acel act.
Depinde de interes, de scop, pentru ce vrea tertul copii ale actelor altuia?
AVLIL a scris:

Depinde de interes, de scop, pentru ce vrea tertul copii ale actelor altuia?


am dubii ca un contract de vanxare cumparare s-a intocmit in fals un primar si-a vandut un imobil din domediul privat siesi fara licitatie si vreau sa fac un denunt penal.
Legea 36 a notarilor publici face referire la art. 150 alin.10 că se pot elibera copii legalizate din arhiva notarului numai părţilor, succesorilor şi reprezentanţilor acestora, precum şi celor care justifică un drept sau un interes legitim.
Deci dacă nu sunteţi parte, succesor sau reprezentantul acestora, rămâne la aprecierea notarului în ce măsură dv justificaţi un interes legitim sau un drept pentru a primi o copie legalizată de pe înscrisul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Notarul elibereaza copie dupa certificat mostenitor al fostului proprietar mvaduva mvaduva Buna ziua, Detin un apartament dobandit prin Contract de Vanzare. La momentul transferului am primit doar o parte din actele din istoricul ... (vezi toată discuția)
Pot legaliza o copie a cartii de identitate in lipsa titularului? Roxana 73 Roxana 73 As putea face o copie lagalizata a cartii de identitate a nepoatei mele din Italia in absenta ei? Mentionez ca ii este necesara pentru eliberarea unei ... (vezi toată discuția)
Dovada calitatii de parte interesata sile2011 sile2011 Subiect: Dovada calitatii de parte interesata conform Art. 883 din Noul Cod Civil, la primele doua alineate, scrie: (1) Orice persoana, fara a fi tinuta sa ... (vezi toată discuția)