avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 400 soluții astăzi
Forum Activitate marinelaman

Activitate marinelaman

Buna ziua.
Am nascut in anul 2010 si din indemnizatia de crestere copil ( care era de 85% din venitul net) mi s-a retinut 15% pana la sfarsitul anului. ( lege data pe timpul lui Traian Basescu). Incepand cu anul 2011 s-a modificat legea si procentul a fost de 70%. Acum vad ca s-a revent la procentul de 85% din venitul net al mamei si vreau sa stiu daca am dreptul sa-mi recuperez banii retinuti in anul 2010.
Cum as putea sa-i recuperez? Din cate stiu, bugetarilor li s-au restituit sumele retinute.

Multumesc frumos pentru sfaturi.

O zi buna.
Răspuns la discuția Evacuare fortata din casa
Multumesc. Asa am banuit si eu.
Buna ziua.

M-am casatorit in 2008 si m-am mutat la sotul meu in casa fiindca asa s-a dorit la vremea respectiva. Pe buletin am adresa sotului. Stam impreuna cu socrii care acum au 80 de ani. Avem si un baietel de 6 ani care a inceput pregatitoarea. De un an nu ne mai intelegem cu socrii deloc. Soacra mea ma ataca in fiecare weekend fiindca nu ii fac curatenie in toata casa si ma ameninta ca imi face probleme la munca. Tin sa mentionez ca si inainte de a ma casatori aveam un loc de munca si contribuiam la cheltuielile casei, dar si dupa ce am nascut m-am angajat si in continuare muncesc. Nu am stat acasa fiindca nu imi permiteam si aveam nevoie de bani. Sotul meu nu munceste si recunosc faptul ca se cearta mereu cu soacra mea. In fine, soacra vrea sa ne dea afara pe toti trei ( deci si copilul) fiindca " sunt batrana si vreau sa-mi dau sfarsitul in liniste".
Tin sa mentionez ca mi-a batut baietelul de trei ori cu bastonul cand era mai mic si ne-a adresat injurii mai tot timpul: mie, sotului si copilului. Intrebarea mea este urmatoarea: are dreptul sa ne dea afara din casa? Sau trebuie sa se adreseze instantei? Multumesc.
Buna ziua.

In data de 16.11.2015 am primit un plic de la ANAF in care era o somatie si un titlu executoriu pentru suma de 250 ron . Natura obligatiei fiscale este "venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate de catre alte institutii de specialitate", documentul prin care s-a evidentiat suma de plata de 250 ron este un P.V.C. nr………. din data 17.11.2014 (exact asa scrie in titlu executoriu) si am termen de plata 15 zile.
Nu stiu despre ce este vorba, dar banuiesc ca nu poate fi altceva decat vreo amenda de circulatie luata de sotul meu si despre care noi nu stim nimic. Mentionez faptul ca masina este pe PFA-ul meu.
Va rog sa-mi spuneti cum sa procedez. Mai este valabila aceasta obligatie de plata? Termenul de prescriptie nu este de 6 luni? Practic a trecut un an de la intocmirea procesului verbal pe care nu l-am vazut niciodata.

Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc pentru raspunsuri si ajutor.
Răspuns la discuția Neacordare bonus salarial
Va multumesc pentru raspuns.
Buna ziua.

Speta mea este urmatoarea: in februarie 2011 am fost angajata la o firma pe postul de referent licitatii. Contractul de munca s-a incheiat pe o perioada determinata de 1 an. Singurul bonus pe care il acorda firma este de un salariu si jumatate ( pentru pozitia mea) pentru un an intreg muncit. Bonusul se ia impreuna cu salariul in fiecare luna aprilie a anului urmator. Ca sa fiu mai explicita, pentru anul 2011 urma sa iau bonus in aprilie 2012. Cand a expirat contractul de munca managerul direct mi-a spus ca nu mai vrea sa continuam colaborarea fiindca si-a dat seama ca nu sunt prea multe licitatii si munca mea o poate face si colega mea. Drept pentru care am inceput sa-mi caut de lucru dar nu semnasem niciun preaviz. In luna martie 2012 nu stiu ce s-a intamplat fiindca mi-au prelungit contractul cu 3 luni. Problema este ca eu nu am beneficiat in aprilie 2012 de bonusul pe care l-au luat toti colegii mei pentru anul 2011 si vreau sa stiu daca mi s-a facut vreo nedreptate sau asa trebuia procedat in conditiile date.
Tin sa mentionez ca dupa expirarea celor trei luni de prelungire, contractul a mai fost prelungit cu 3 luni, dupa care cu 6 luni, dupa care s-a facut pe perioada nedeterminata, lucrand si in prezent la aceeasi firma.
Va rog sa imi spuneti daca firma a procedat corect sau s-a facut un abuz?
Va multumesc pentru raspunsuri.