avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Recuperare 15% indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Recuperare 15% indemnizatie crestere copil

Buna ziua.
Am nascut in anul 2010 si din indemnizatia de crestere copil ( care era de 85% din venitul net) mi s-a retinut 15% pana la sfarsitul anului. ( lege data pe timpul lui Traian Basescu). Incepand cu anul 2011 s-a modificat legea si procentul a fost de 70%. Acum vad ca s-a revent la procentul de 85% din venitul net al mamei si vreau sa stiu daca am dreptul sa-mi recuperez banii retinuti in anul 2010.
Cum as putea sa-i recuperez? Din cate stiu, bugetarilor li s-au restituit sumele retinute.

Multumesc frumos pentru sfaturi.

O zi buna.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:27, 7 Mai 2018
Nu aveti cum sa mai recuperati asa ceva , in prezent.

Chiar daca ati promova o actiune in instanta, vi se va respinge ca fiind prescrisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie crestere copil alidanuta alidanuta am nascut pe 19 iulie 2011,avand o indemnizatie cresere copil de 706 ron,iar in urma deciziei de diminuare cu 15%,am ramas cu fix 600 ron.incepand cu 1 ... (vezi toată discuția)
Mod de calcul venit lunar realizat ca pfa - pt indemnizatia de cresterea copilului? Amelia Muntean Amelia Muntean Sunt insarcinata in 6 luni si am atat calitatea de angajata (in prezent in Concediu de risc maternal) ca si cea de PFA - traducator, inregistrata fiscala de ... (vezi toată discuția)
Se va reveni la procentul de 85 % al indemnizatiei pentru ccc pentru mamele care au nascut inainte de 1 ianuarie 2011? MarisMarius MarisMarius Buna ziua! Numele meu este Simona (Baia Mare) . Am intrat in concediu de ingrijire a copilului in 26.08.2010 si indemnizatia mea este de 978 lei ... (vezi toată discuția)