avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 901 soluții astăzi
Forum Activitate ElenaPricop

Activitate ElenaPricop

Aș ruga utilizatorii care nu sunt în temă cu subiectul abordat să nu posteze informații greșite. Știu că fără prevederile deciziei CCR 387/2018 m-aș putea pensiona la varsta de exact 61 ani.
Eu am întrebat care ar fi vârsta de pensionare dacă aș vrea să beneficiez de prevederile acestei decizii.
Vă mulțumesc!
Sunt nascută in ianuarie 1958 și aș vrea să beneficiez de prevederile deciziei CCR 387/2018.
Care este vârsta de pensionare în acest caz?

Cu deosebită considerație,
Elena Pricop
Buna ziua,

Blocul in care locuiesc, construit pe vremea comunismului, are 2 nivele de spatii comerciale (parter si mezanin). In unul din acele spatii s-a deschis un centru de pediatrie si un laborator de analize medicale. Problema este ca aparatura existenta provoaca un zgomot si vibratii foarte deranjante.
Nu ar fi trebuit sa ni se ceara acordul pentru infiintarea acelui centru de pediatrie si a laboratorului de analize medicale, din moment ce deasupra sunt locatari? Eu stiu ca este necesar avizul vecinatatilor (sus, jos, dreapta, stanga).
Administratorul centrului ne-a spus ca nu era nevoie de acordul vecinilor pentru ca autorizatia a fost emisa de Directia de Sanatate Publica. In rest, faptul ca se aude zgomot si se simt vibratii, nu-l intereseaza.
Daca se poate, v-as ruga sa-mi indicati si un articol de lege in baza caruia se autorizeaza aceste centre medicale intr-un bloc de locuinte.
Mentionez ca intrarea in centrul medical de pediatrie si in laboratorul de analize medicale se face pe o intrare separata de cea a locatarilor, dar spatiul ocupat este cel de sub apartamentele locatarilor.

Va multumesc,
Elena Pricop

Buna ziua,

Astazi, intr-o sedinta la care erau prezenti in jur de 50 colegi, directorul unitatii a avut o abordare total iesita din comun, pe baza unei boli cronice necontagioase de care sufar (astm bronsic), si pe baza varstei mele (mai am 2 ani pana la pensie). In repetate randuri, a persiflat atat boala cat si varsta mea, atunci cand am cerut sa mi se pastreze sala in care imi desfasor activitatea (parter, la 10 m de o alta locatie, la care trebuie sa ajung de cel putin 10 ori pe zi). Din cei peste 50 de colegi, doar mie mi-a schimbat locatia, fiind nevoita acum sa ma deplasez in timp foarte scurt (max 5-6 min), in alt corp de cladire, la etajul II, tot de cel putin 10 ori pe zi. Am aratat ca sunt luata in evidenta medicilor cu astm bronsic indus de efort, dar, a inceput o bataie de joc in stil josnic, afirmand in plen ca varsta imi ingreuneaza deplasarea nu boala. Mai mult, a inceput sa intrebe pe fiecare coleg in parte, daca sufera sau nu de astm bronsic.
M-am simtit extraordinar de umilita, pentru ca am ascuns pana acum colegilor ca am aceasta afectiune, capatata de altfel dupa ce, ani de zile mi-am desfasurat activitatea intr-un mediu umed, fara nicio raza de soare si cu mucegai.
Eu consider ca bataia joc de suferinta cuiva este un lucru condamnabil. Ce as putea face, ca sa nu mai traiesc astfel de momente umilitoare?
Cu multumiri,
Elena Pricop
Răspuns la discuția Amenintare si insulta
Multumesc domnilor avocati pentru indrumare. Nu se pune problema depasirii termenului legal de depunere a plangerii, pentru ca "evenimentul" a avut loc acum o saptamana. Si DA, voi depune o plangere, cu ajutorul unui avocat, pentru ca nu stiu cui si cum sa ma adresez. Cred ca nu sunt singura femeie vaduva, a carei atitudine ferma, legala si poate putin vehementa in rezolvarea unor probleme ce tin de respectarea drepturilor si demnitatii persoanei, este pusa pe seama statutului civil. Iar utilizatorilor care cred ca voi face aceasta plangere degeaba, le reamintesc (sau ii informez, daca nu stiu) ca materialul genetic abunda in raport cu materia cenusie.

Cu stima,
Elena Pricop
Buna ziua,

Cu deosebit respect, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:

In urma cu 2 saptamani, am cumparat de la un magazin un produs de folosinta indelungata in valoare de 3500 lei, care nu era conform cu ceea ce mi s-a prezentat in magazin (produsul nu avea nicio eticheta). In mai putin de 24 ore am dus produsul inapoi. Comerciantul respectiv a inceput taraboiul (injurii, amenintari, intimidari), dar, in cele din urma, dupa 2 saptamani mi-a restituit banii, dupa ce i-am comunicat ca voi merge la Protectia Consumatorului, si multe deplasari la sediul magazinului. Bineinteles ca si cand mi-a dat banii a facut un scandal monstru. Problema este ca, dupa ce mi-a dat banii, cam la 2 ore, a inceput sa ma sune, si sa-mi spuna fel de fel de lucruri din viata mea privata (mentionez ca nu l-am vazut pe acel om pana cand am cumparat acel produs, iar numele si numarul de telefon mi l-a cerut pentru certificatul de garantie), si a culminat cu un SMS cu urmatorul continut : "Eu platesc salariile la bugetari prin TVA si IMPOZIT. Cautati un barbat sa va calmati. Si fetei, n-o lasati SINGURA. (am scris SMS-ul cuvant cu cuvant). Nu stiu de unde a aflat ca sunt bugetar, ca sunt vaduva si ca am o fata, pentru a carei siguranta sunt acum foarte ingrijorata.
Ce pot sa fac? Este acest SMS o insulta la adresa mea si o amenintare la adresa fetei mele?

Cu stima si speranta unui sfat,
Elena Pricop