Blocul in care locuiesc, construit pe vremea comunismului, are 2 nivele de spatii comerciale (parter si mezanin). In unul din acele spatii s-a deschis un centru de pediatrie si un laborator de analize medicale. Problema este ca aparatura existenta provoaca un zgomot si vibratii foarte deranjante.
Nu ar fi trebuit sa ni se ceara acordul pentru infiintarea acelui centru de pediatrie si a laboratorului de analize medicale, din moment ce deasupra sunt locatari? Eu stiu ca este necesar avizul vecinatatilor (sus, jos, dreapta, stanga).
Administratorul centrului ne-a spus ca nu era nevoie de acordul vecinilor pentru ca autorizatia a fost emisa de Directia de Sanatate Publica. In rest, faptul ca se aude zgomot si se simt vibratii, nu-l intereseaza.
Daca se poate, v-as ruga sa-mi indicati si un articol de lege in baza caruia se autorizeaza aceste centre medicale intr-un bloc de locuinte.
Mentionez ca intrarea in centrul medical de pediatrie si in laboratorul de analize medicale se face pe o intrare separata de cea a locatarilor, dar spatiul ocupat este cel de sub apartamentele locatarilor.