Buna ziua
Locuiesc intr-un bloc din Bucuresti (cu 4 scari) la etajul 1, Blocul are la mezanin un spatiu comercial care a apartinut sau inca mai apartine (nu cunosc situatia juridica a acestui spatiu) unei organizatii comerciale de mare anvergura (de pe vremuri).
Dupa multe transformari ale spatiului in perioade diferite de subinchiriere, a venit randul amenajarii unui loc pentru gimnastica si alte activitati specifice.
Dupa circa 6 luni de "teroare" date de reamenajarea spatiului cu ajutorul multor ciocane mecanice, rotopercutante spatiul a fost deschis publicului in preajma zilei de 1 Decembrie 2023.
Cu toate insistentele si rugamintile facute catre actualul chirias pentru izolarea fonica a spatiului amenajat sau pentru micsorarea volumului de zgomot, zilnic, exista diferite intervale de timp in care muzica ritmica este data la un volum ridicat (in ore mai mult sau mai putin potrivite) si deranjeaza locatarii.
Mai mult decat atat, incalzirea spatiului (peste 1000 mp) se face cu ajutorul unor aparate electrice de incalzit de mare putere, cu ventilatie si eliminare de condens, Racordarea a fost realizata la unul de trunchiurile de distributie ale unei scari, existand probleme legate de arderea cablurilor de alimentare generala. Apa rezultata in urma condensului se scurge direct la subsolul scarii fara a exista o posibilitate de redirectare catre canalizare.
Toate cele de mai sus, in special zgomotul si vibratiile de la muzica din sala de gimnastica, au creat un disconfort destul de mare locatarilor care nu stiu ce sa mai faca pentru ca doleantele lor sa fie luate in considerare de administratorul spatiului.
Ca atare, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi transmite care ar fi masurile legale pe care le poate lua asociatia de proprietari impotriva chiriasului spatiului comercial in care se desfasoara activitati sportive.
Nu vrem decat sa avem liniste sa ne putem duce viata in tihna fara sa fim afectati de zgomotele de la sala de sport (muzica (cu multi basi) + strigaturi din partea instructorului).
Va multumesc
Tot ce vă interesează este stipulat în Legea Asociațiilor de Proprietari 196/2018.
Dar, cum în România legea nu se respectă de multă lume, doar învierea din morți nu se rezolvă cu o șpagă dată cui trebuie, slabe șanse să rezolvați ceva!
Poate, după lupte seculare, când patronul își va scoate banii cheltuiți cu amenajarea și decide el că trebuie să renoveze, atunci se va "milostivi" de "sarakii" din bloc și va antifona locația.
Nu vă faceți speranțe, vibrații și bufnituri tot veți avea.
Va multumesc pentru prima parte a raspunsului.
Dar va garantez ca nu sunt dispus sa las lucrurile sa functioneze dupa bunul plac al unui patron.
Astept si alte opinii/recomandari.
Multumesc.
Exista n variante posibile totul este sa coalizati o parte din locatari și asociatia ,sa strângeți bănuți pt avocat,eventuale expertize ,proces etc.Se poate începe cu o notificate către administratorul.spatiului/societatea care a închiriat din partea asociației de proprietari în care enumerați problemele cu care va confruntați.Ultetior începeți cu sesizări peste sesizariPolitie Locala Primărie Sector ,(ANAF ITM pt sicanare)pt a se verifica existenta avizelor de functionare.In funcție de răspunsuri se poate formula o acțiune prin care sa fie obligați sa schimbe aparatura care poluează fonic, sa izoleze fonic spațiul etcetc.Nu va luați după teoriile ca nu se poate face nimic important este sa faceți demersuri ..
Va multumesc pentru recomandarile transmise.
Sunt convins ca un proces poate dura foarte mult, insa nu as vrea sa las situatia sa se perpetueze.
Cu stima