avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Amenajare loc de joaca parter bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Amenajare loc de joaca parter bloc

Buna ziua,
Am următoarea problema în blocul în care locuiesc: de două luni de zile s a amenajat la parter un loc de joaca pentru copii. Mentionez ca eu locuiesc chiar deasupra la etajul 1, blocul fiind de locuințe finalizat în 2015. Am sesizat celor care amenajat faptul că va fi gălăgie si ca trebuie sa faca o izolare buna tonică. Mi s-a comunicat că programul va fi pana la max. Ora 22.00.
De câteva săptămâni după ora 22.00 cei care detin spațiul petrec în fiecare zi pana la ora 2 noaptea: muzica, copii tipand, discutii pe ton ridicat, etc. Exista o cale legală ca sa ii determinăm să înceteze cu aceste petreceri pentru adulți după ora 22.00? Este ca si cum eu as face petrecere cu neamurile în fiecare seară în sufragerie.
Mentionez ca am vorbit cu o persoană de la ei si la 12 noaptea. Imi spune ca e spatiu comercial si ca noi nu avem nici un drept de reclamație pentru ca asa a fost prevazut din construcție. Nu ar trebui să aibă o autorizație cu un program de lucru? Este totusi o activitate care presupune trafic , zgomot, etc.

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta j. , utilizator 10:45, 8 Ianuarie 2019
Daca apreciati ca utilizatorii locului de joaca realizaeaza zgomote peste pragul fonic admis,sesizati oficial politia
Este diferenta semnificativa intre loc de joaca si spatiu comercial
Am avut o discutie cu cei care au amenajat spatiul de joaca: spun ca au autorizatie de la Primarie pentru activitate comerciala, aceasta activitate de distractii se incadreaza tot la comert.
De cand s-a deschis a fost afisat programul de lucru doar 2 zile, Dupa aceea a disparut de la intrare.
Nu ar trebui sa respecte un program de lucru avand in vedere faptul ca functioneaza intr-un bloc de locuinte? Ei pot sa stea la discutii cu muzica cu prietenii/rudele pana dimineata in spatiul autorizat pentru o anume activitate daca sunt chiriasii acelui spatiu?
Nu ar trebui ca dupa terminarea programului de lucru sa inchida si sa paraseasca locatia?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Muzica in spatiu comercial sub bloc! contanou contanou Buna ziua, rog o lamurire in urmatorul caz! Se deschide in spatiu comercial, situat sub bloc, o sala de aerobic, care nu are program in orele de ... (vezi toată discuția)
Gradinita la parterul blocului si curte de joaca in fata blocului stefanelul stefanelul Buna ziua. Locuiesc intr-un bloc la etajul 1. La parter functioneaza o gradinita cu aprox. 30-50 de copii. In fata blocului, inclusiv si sub balconul meu, este ... (vezi toată discuția)
Legea privind linistea folette folette De ani de zile tot auzim diverse variante referitoare la orele de liniste. Care este varianta corecta? intre ce ore precizeaza legea ca vecinii nu au voie sa ... (vezi toată discuția)