Nu detin niciun titlu de proprietate (nu am nimic pe numele meu gen imobil masina etc) si momentan nu sunt angajat daca imi deschid o firma exista posibilitatea sa accesez un credit pentru a achizitiona echipamente? Dispun si eu de o suma pe care o investesc in afacere.
Legat de infiintare si mie mi-ar placea sa nu infiintez firma decat atunci cand incep productia, dar nicio firma furnizoare din cate am contactat nu prea vor sa discute cu tine daca nu ai firma (Prima intrebare pusa e numele firmei si CUI'ul acesteia...). Nu raspund la cereri de niciun fel, argumentul fiind aproape acelasi de fiecare data si anume ca nu pot sa spuna orice oricui cere informatii... :thumbdown:(Nu stiu de ce).
Si in afara de registru (pe care il cumperi o sg data) si contabil platit doar pentru contract (nu are ce munca sa presteze daca firma nu produce nimic, banuiesc) nu mai trebuie platit nimic la stat?
Va salut!
Doresc sa infiintez o firma care sa produca ghivece de unica folosinta (plastic subțire si gaurite). Am cateva intrebari in legatura cu acest lucru:
1. Care ar fi varianta recomandata dintre platitor de TVA sau neplatitor?
2. Mi-ar placea ca firma sa fie SRL-D (ca varsta ma incadrez si cel putin pentru cativa ani nu cred ca voi depsi nici criteriile banesti :) ). Pot infiinta firma si pentru o perioada (pana gasesc si achizitionez echipamentele necesare si materia prima) sa nu am activitate?
3. Daca nu am activitate dupa infiintarea firmei si implicit nu realizez nici profit nici venit, ce taxe si impozite revin firmei ca obligatii catre stat?
Deci, nu pot sa infiintez SRL-D si pentru o perioada (la inceput cel putin) sa nu am activitate la firma. Intreb din perspectiva faptului ca e posibil sa dureze o perioada pana gasesc echipamentele de care am nevoie pentru a incepe productia.
Tot legat de SRL-D am si eu o intrebare.
Daca infiintez firma si pentru o perioada (cel putin la inceput) nu desfasor nicio activitate si nu realizez nici venit nici profit ce taxe/impozite trebuie platite?