avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1294 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general SRL vs SRL-D
Discuție deschisă în Contabilitate în general

SRL vs SRL-D

Va salut cu respect. Ajung la dumneavoastră cu o serie de întrebări. Stiu cat de bogat este internetul de postari cu informatii similare insa majoritatea mai mult m- au dezorientat si nu am gasit update'uri legislative. Asa am revenit la dumneavoastră in speranta clarificarii.
Pentru inceput.
Suntem 3 persoane si dorim deschiderea unei afaceri cu standuri stradale. Dorim asociere. 3 asociati cu SRL sau SRL-d.
1. SRL sau SRL- D. -ce ne sfatuiti!
a. Am inteles ca SRL-d ofera anumite facilitati daca persoana in cauza are studii superioare si varsta pana la 32 ani.1Una singura persoana are diploma de masterat. Influnteaza faptu ca nu avem toti 3trei?
b. Cat despre taxe si impozite se intelege ca am fi scutiti pt o anumita perioada de timp. Nu am inteles in ce consta eligibilitatea in acest aspect #-o!
Momentan nu ne interesează finanțare nerambursabila.
2. Adresa din ID este pe jud Bacau iar activitatea se va desfasura pe jud Brasov.
Pt. Punctul 2 va intreb, sediul cu firma trebuiesc realizate in Bacau si aprobarile pt desfasurarea activității pe Brasov in BV, pt ca mi- ar fi mult mai usor sa depun dosarul in BV pt crearea de SRL/D.
3. Am inteles ca partea usoara pt crearea unei firmei ar fi apelarea la un Domn contabil, doar ca nu este neaparat necesar deoarece, pt gestionarea dosarului avem nevoie de cunostinte minime de contabilitate primara pe care o poate efectua si "un om de rand". Daca gresesc sa ma corectati va rog. As dori ca demersul si drumurile pt intocmirea dosarului sa il efectuam noi, atat pt cunostintele generale cat si pt starea de spirit.
4. Este nevoie de specialitate in domeniu pt a primi aprobarile respective Certificalui de URBANISM ? Detin diploma in ECDL - nu comert. Pot comercializa produse legal fara sa am atestat in domeniu?
Va multumesc enorm pt timpul si suportul acordat. Cu stima si respect va doresc o saptamana exact asa cum va doriti.
Cel mai recent răspuns: Marcus_VI , utilizator 13:00, 22 Iulie 2015
Ati inteles gresit.
1. SRL-D
A. Varsta maxima este de 35 de ani. Nu conteaza studiile.
B. Nu veti fi scutit de toate taxele si impozitele. Nu platiti taxele pentru constituirea societatii(la ONRC). Nu platiti CAS pentru un numar de maxim 4 salariati angajati full time. Veti plati in continuare impozitul pe venit, impozitul pe venituri din salarii si restul contributiilor in cazul in care aveti salariati, TVA(daca va inregistrati ca platitor de TVA).
2. Sediul poate fi oriunde, atata timp cat aveti un contract de inchiriere/comodat pentru acel spatiu in vederea stabilirii sediului social acolo. Daca sediul este in BC, dosarul se depune in BC.
3. De obicei se apeleaza la un avocat sau jurist, dar actele pot fi intocmite si de un contabil sau de dumneavoastra.
4. Nu stiu.

Pentru mai multe detalii despre SRL-D cititi OG 6/2011
Va multumesc foarte frumos d'le utilizator AlexInter pt timpul acordat intrebarilor mele. Va rog sa ma intelegeti sunt un novice. Acum revin cu altele!

1. Pot opta pt 3% impozit pe venit daca nu am nici un angajat? Eu impreuna cu asociatii mei desfasuram activitatea in teren si v- om lucra toti individual in functie de timpul persmis.

2. Am gasit pe un forum un domn avocat care sustine ca sunt foarte multe dezavantaje ca SRL-D. Se poate detalia eu nu am gasit dezavantajele discutate pe nici un site de informare.

3. Dorim sa fim 3 asociati. Care e procedura? Citez de pe un alt forum. Daca o persoană eligibilă vrea să aibă parteneri la înfiintarea unui SRL - Debutant (în sensul de co-fondatori), acestia trebuie să îndeplinească la rândul lor toate conditiile (sub 35 de ani, e prima lor firmă etc).
Se intelege faptu ca toti 3 trebuie sa indeplinim conditiile in schimb va intreb este o procedura aparte in privinta ascocierii?

4. Firma este infiintata am inceput activitatea si surprinzător lucrurile merg bine dorim dezvoltare. Se mai poate apela la fond nerambursabil ca sprijin?

5. In privinta celor 50% din profit care trebuiesc investiti. Daca nu am profit in primul an ceea ce este foarte probabil. Acest aspect implica anumite conditii?

6. Srld are obligatia de a angaja cel putin 2 salariati? Nu depinde de ce optiuni selectam la constituire? Sunt obligat sa angajez personal?
. Momentan nu avem nevoie de angajati. Suntem 3 asociati si v - om lucra noi. Este vreo conditie care obliga pt un nr de angajati? Sau pot opta pt a nu angaja pt moment?

7. Care este cea mai buna optiune pe care o recomandati pt ce dorim noi sa realizam? SRL-d, PFA sau I.I.?

8. Cu masteratul terminat si varsta de 25de ani, pt infiintare de SRLD- Nu se acorda sucventii? Pe toate forumurile se discuta de aceste formalitati de reduceri pentru infiintarea lui. O sustinere din partea Statului in cadrul studentilor mici intreprinzatori. Insa nu am gasit un argument solid.

Va multumesc cat se poate de frmuos!!!
1. Da
2. Sunt cateva activitati interzise pentru srl-d(le gasiti aici, paginile 5-6 [ link extern ] )
3. Nu este nimic diferit.
4. Da. La cel mult 10 zile dupa inregistrarea in Registrul Comertului trebuie sa ii notificati pe cei de la OTIMMC. (pagina 7 [ link extern ] )
5. Daca nu aveti profit, asta este, nu aveti.
6. Sunteti obligati sa angajati si sa mentineti angajati full time, pe perioada nedeterminata cel putin 2 salariati, daca luati fonduri.
7. Aici nu stiu ce sa va raspund.
8. Nu stiu exact despre ce vorbiti. Se poate face un SRL-D sau un SRL. In cazul unui SRL normal beneficiati de scutirea taxelor de la ONRC doar daca toti asociatii sunt studenti in cel putin anul 2, nu au restante si sa nu fi depasit 30 de ani.(citit mai multe aici [ link extern ] )
Tot legat de SRL-D am si eu o intrebare.
Daca infiintez firma si pentru o perioada (cel putin la inceput) nu desfasor nicio activitate si nu realizez nici venit nici profit ce taxe/impozite trebuie platite?
Trebuie cumparat Registrul Unic de Control - 31 de lei.
Trebuie sa platesti un contabil.

Alte discuții în legătură

Recomandare impozitare vood0o vood0o Mi-am depus azi cererea de inregistrare a companiei la ONRC,un SRLD, si am fost intrebat ce tip de impozitarea aleg : pe profit sau impozitare ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl bogdanm82 bogdanm82 Buna ziua, As avea cateva nelamuriri in legatura cu infiintarea unui SRL, pentru care nu am gasit raspuns in ghidurile de infiintare a SRL-urilor gasite pe ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma sau pfa andreiunicat andreiunicat Buna tuturor , Am si eu o nelamurire de 2 ani ma ocup de pagini web freelancer mai bine zis pana acum nu am fost nevoit sa dau facturi sau chitanta pentru ... (vezi toată discuția)