avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Infiintare SRL-D
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Infiintare SRL-D

Va salut!
Doresc sa infiintez o firma care sa produca ghivece de unica folosinta (plastic subțire si gaurite). Am cateva intrebari in legatura cu acest lucru:
1. Care ar fi varianta recomandata dintre platitor de TVA sau neplatitor?
2. Mi-ar placea ca firma sa fie SRL-D (ca varsta ma incadrez si cel putin pentru cativa ani nu cred ca voi depsi nici criteriile banesti :) ). Pot infiinta firma si pentru o perioada (pana gasesc si achizitionez echipamentele necesare si materia prima) sa nu am activitate?
3. Daca nu am activitate dupa infiintarea firmei si implicit nu realizez nici profit nici venit, ce taxe si impozite revin firmei ca obligatii catre stat?

Multumesc pentru raspuns! :)
Cel mai recent răspuns: Marcus_VI , utilizator 18:03, 23 Iulie 2015
Pentru ca veti avea activitate de productie, sa optati a fi platitor de tva de la inceput.
Firma o veti infiinta foarte repede asa ca nu are rost sa faceti asta si apoi sa asteptati cu lunile pana sa incepeti productia. Cititi ce impozit vor astia sa introduca pentru microintreprinderi de la 1 ianuarie 2016 in codul fiscal.
Legat de infiintare si mie mi-ar placea sa nu infiintez firma decat atunci cand incep productia, dar nicio firma furnizoare din cate am contactat nu prea vor sa discute cu tine daca nu ai firma (Prima intrebare pusa e numele firmei si CUI'ul acesteia...). Nu raspund la cereri de niciun fel, argumentul fiind aproape acelasi de fiecare data si anume ca nu pot sa spuna orice oricui cere informatii... :thumbdown:(Nu stiu de ce).
As mai avea o intrebare.

Nu detin niciun titlu de proprietate (nu am nimic pe numele meu gen imobil masina etc) si momentan nu sunt angajat daca imi deschid o firma exista posibilitatea sa accesez un credit pentru a achizitiona echipamente? Dispun si eu de o suma pe care o investesc in afacere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie echipamente centru de copiere mariusikkkk mariusikkkk Buna ziua, daca vreau sa infiintez spre exemplu un centru de copiere, pot sa cumpar echipamentul personal si mai apoi sa deschid firma si sa folosesc ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl. intrebari dvdalexandru dvdalexandru Buna ziua, In primul rand am fost placut surprins sa vad ca exista si in Romania forumuri bine puse la punct. Felicitari webmasterului. Suntem 2 asociati ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile firma noua bonefeliza bonefeliza Am o firma nou infiintata, deci neplatitoare de TVA, fara angajat, care vinde fotografii online ( prin DOWNLOAD). Cateva intrebari: 1. Firma este obligata sa ... (vezi toată discuția)