avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Activitate shado564

Activitate shado564

Poveste lungă, nu o să dau detalii că nu are rost . Întrebarile mele sunt strict legate de procesul verbal :

1. Pe proces la secţiunea fapte comise e scris aşa :
- art 2, pct 25 din legea 61/1991
- art 2, pct 36 din legea 61/1991

Din ce am văzut în noul cod penal din 2014, această lege s-a schimbat, art 2 fiind abrogat şi înclouit în art 3 iar sancţiunile sunt menţionat în art 4. ( Deşi, cred că am citit greşit )
E vreo şansă ca acest proces să devină nul din această cauză ?

2. Agentul m-a întrebat dacă am menţiuni ÎNAINTE să îmi citească procesul verbal, eu spunându-i menţiunile mele după care urma să accept să semnez procesul verbal . După ce a scris menţiunile mele, mi-a citit procesul verbal şi am spus că vreau să mai completez menţiuni ( pt că faptele nu corespundeau cu ce a scris el pe proces ) . Acesta s-a enervat şi a spus că NU mai scrie nimic la menţiuni, că am avut şansa . Şi s-a ridicat, şi a luat procesul verbal şi a spus că-l primesc acasă . I-am zis că vreau să-l semnez, nu m-a mai lăsat. M-a dat afară din secţie .

Nu contest neaparat faptele deocamdată , am timp . Vreau să ştiu dacă mă pot baza pe una astea 2 puncte în procedeul de a încerca să anulez procesul verbal. Mulţumesc !
Doresc să înfiinţez o casă de expediţie în viitorul apropiat .
Schema ar fi în felul următor : am clienţi din afara româniei cărora le voi factura sumă fără TVA , şi urmează să intermediez cursa transportatorilor români .

Cum fac să nu plătesc TVA transportatorilor români ?
Până acum am 3 opţiuni :
1. Firma în altă ţară , gen bulgaria/ungaria
2. SRL neplătitor de TVA ( însă din câte am citit se trece la plătitor după facturarea a 35.000eur într-un an, vreau să ştiu dacă e o opţiune. )
3. Şi nu ştiu dacă e o opţiune pt că nu am înţeles complet termenul . Taxare inversă .

Menţionez că e vorba de transporturi exclusiv în UE .
Mulţumesc.
Răspuns la discuția Preaviz + concediu fara plata = ?
Deci pot incheia un contract nou si lucra la firma astalalta, fara nicio problema ?
Buna seara , situatia e in felul urmator : Am lucrat la o firma ca si sofer pe comunitate 3,5to.
Problema e in felul urmator, la contract s-a adaugat o anexa care precizeaza :
- In cazul in care angajatul vrea sa paraseasca firma , acesta trebuia sa dea preaviz de 30 de zile lucratoare. ( in caz contrar , 5000 eur dauna )

Sambata trecuta ( 8.01.16 ) , am mers si i-am spus ca nu mai vreau sa mai lucrez la firma, si i-am dat preaviz 30 de zile ( conform anexei la contract ), insa el m-a inteles ca eu chiar nu mai vreau sa mai raman, asa ca in timpul preavizului ( care aparent din punctul lui de vedere e obligatoriu ) , mi-a facut concediu fara plata pe perioada preavizului .

Problema e ca eu acum vreau sa ma angajez la o firma de curierat, unde luni si marti am fost deja in proba, iar acestia trag de mine sa merg maine sau joi cu fisele de angajare.

Am vorbit acum cateva minute cu fostul sef, si mi-a zis ca el nu poate sa faca absolut nimic . Putem incheia contractul de munca in perioada preavizului, insa a sunat amenintator . A zis ceva in gen : 'risca-te, dar daca pe mine ma apuca sa zic candva sa te dau in judecata pt. asta ?'

Intrebarea mea e ... se poate face un contract de munca nou cu norma intreaga daca eu am deja un contract de munca cu norma intreaga doar ca is in preaviz plus concediu fara plata? ( idee sugerata de fostul sef )

Daca nu, care e solutia?
Ştiu că e double post, dar vreau ca lumea să vadă asta :) , aparent se poate elibera un buletin în regim de urgenţă , deşi în nu ştiu câte topicuri am văzut oameni care spuneau că nu se poate. ( de asemenea oameni în cazul meu )

Înainte de a depune dosarul cu tot ce e nevoie , se merge 'sus' la şeful de serviciu ( se poate întreba de el/ea ) , din fericire în alba iulia o găsesc sus într-un birou pe care scrie 'şef de servici' , fain. Merg frumos, politicos, şi îi explic situaţia mea , mi-a scris un bileţel cu semnătura ei, şi mi-a spus să merg jos să depun dosarul. Ziua următoare am mers , şi l-am primit :) .

În principiu , joi la ora 15 am depus dosarul, iar vineri la ora 11:30 mi-am ridicat buletinul . Deci da, se poate :) .
totuşi cred că am nevoie de buletin, deoarece o să plec din ţară cu scop de transport marfă ( sunt şofer comunitar ) . încerc mâine la evidenţă să las actele pt buletin, poate am noroc să-l termine mai repede. Tot timpul se spune că în 10 zile e gata, dar totuşi de cele mai multe ori e gata în 3-4 zile...sper să fie şi cazul meu :)
Bună ziua, mi-am pierdut azidimineaţă buletinul, eu luni trebuie să plec din ţară , la vamă se acceptă copie buletin, sau doar cu buletinul original pot ieşi? Dacă nu , eu mâine merg oricum să cer un buletin nou, există regim de urgenţă în cazul ăsta? Cam în câte zile se poate soluţiona? Mulţumesc :)
Bună , am fost luat în considerare pentru un post de şofer pe maşină 3,5t , în comunitate. Am strâns toate actele necesare pt dosarul de angajare , mai puţin cazierul auto, care se pare că abia marţi îl voi primi .

Acum ce mă roade...cazierul ăsta auto conţine absolut fiecare eveniment ( neregulă ) din trafic , sau doar infracţiuni?

Am vreo trei amenzi radar , dar nu asta e important . În august anul trecut , mi-a fost suspendat permisul 3 luni + amendă contravenţională de aprox 750 lei , pentru alcoolemie 0.21 . Deci doar contravenţie . Va apărea asta în cazierul auto?

Întreb în principiu ca să nu mă mai gândesc aşa mult la asta până marţi,cumva voiam să ascund asta , da' dacă apare găsesc eu vreo scuză ceva. Mulţumesc :D