avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiinţare casă expediţie
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiinţare casă expediţie

Doresc să înfiinţez o casă de expediţie în viitorul apropiat .
Schema ar fi în felul următor : am clienţi din afara româniei cărora le voi factura sumă fără TVA , şi urmează să intermediez cursa transportatorilor români .

Cum fac să nu plătesc TVA transportatorilor români ?
Până acum am 3 opţiuni :
1. Firma în altă ţară , gen bulgaria/ungaria
2. SRL neplătitor de TVA ( însă din câte am citit se trece la plătitor după facturarea a 35.000eur într-un an, vreau să ştiu dacă e o opţiune. )
3. Şi nu ştiu dacă e o opţiune pt că nu am înţeles complet termenul . Taxare inversă .

Menţionez că e vorba de transporturi exclusiv în UE .
Mulţumesc.

Alte discuții în legătură

Operatiune triunghiulara sau nu? psilvie psilvie Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem trei firme, din 3 tari membre UE diferite, cu trei coduri TVA valabile. Firma A / Germania ... (vezi toată discuția)
Srl neplatitor de tva, inscris in roi presteaza servicii informatice ralle ralle Buna ziua, Situatia de fapt: Avem un SRL pt servicii informatice - microintreprindere, neplatitor de TVA. Recent ne-am inscris in ROI cf. art 153^1 (in ... (vezi toată discuția)
Prestare servicii - speta tva radug0314 radug0314 Buna ziua, Imi voi deschide un SRL-D al carui obiect de activitate va presupune prestarea de servicii in online catre persoane fizice, pentru trei categorii ... (vezi toată discuția)