avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Prestare servicii - speta TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Prestare servicii - speta TVA

Buna ziua,

Imi voi deschide un SRL-D al carui obiect de activitate va presupune prestarea de servicii in online catre persoane fizice, pentru trei categorii diferite de clienti:
1. Clienti romani, care vor plati contravaloarea serviciilor in RON.
2. Clienti UE(excluzandu-i pe cei din Romania), care vor plati in EUR.
3. Clienti din SUA, care vor plati in USD.

Cifra de afaceri pentru primul an ne asteptam sa fie sub 65.000E.

Pentru clientii din SUA situatia este simpla, va trebui sa facturam cu TVA din cate am inteles. Dilema exista pentru celelalte categorii.

Daca ne inregistram neplatitori de TVA in Romania, vom factura cu TVA 0 clientilor romani. Insa cum ramane cu cei din restul UE? Din cate am inteles ar trebui sa ne inregistram in ROI, iar din cate am citit si vorbit cu contabilul nostru TVA-ul s-ar compensa intre state, insa noi vom lucra cu persoane fizice, nu juridice.

Va multumesc anticipat.

PS: Putem incasa direct valuta, aceasta situatie este lamurita. RON vor intra in firma exclusiv din Romania.
Ultima modificare: Duminică, 20 Iulie 2014
radug0314, utilizator
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert Mihai PFA , Consultant fiscal 17:02, 30 Iulie 2014
Facturati cu tva daca aveti in vector tva.
La infiintare nu aveti TVA. trebuie adaugat.
Daca ramaneti neplatitori de tva facturati :
Catre PF din Ro , UE, Us - fara tva ( fara a depasi plafonul de tva din statul destinatie)
Catre PJ din romania si US fara tva, fara nici o problema
Catre PJ din UE platitoare d etva - trebuie sa va luati un cod de tva si le facturati fara tva ( ei fac taxare inversa la ei in tara)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Srl neplatitor tva: obligatie inregistrare in reg. op. intracomunitari gabriel999 gabriel999 Buna Ziua, Din cate am inteles din discutiile pe diverse forumuri, o societate SRL (vanzare de licente IT) care aplica scutirea de TVA conf. art. 152 Cod ... (vezi toată discuția)
Pfa si retrageri in valuta alinescoo alinescoo Citesc tot felul de lucruri despre banci zilele astea si am vazut o fraza \\"ca PFA nu poti sa faci retrageri in valuta, decat in lei\\" si as vrea sa va ... (vezi toată discuția)
Facturare pe pfa/srl pentru servicii prestate ca freelancer dorincornea dorincornea Vreau sa incep activitatea ca freelancer prin servicii de genul oDesk / Elance si altele similare si am cateva intrebari legate de modul in care ar trebui sa ... (vezi toată discuția)