avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1025 soluții astăzi
Forum Activitate cristienos

Activitate cristienos

Cred ca m-am cam linistit cu acest ultim raspuns.
Multumesc mult doamna notar pentru raspuns si interesul acordat subiectului.
Multumesc pentru raspuns, apreciez corectitudinea dumneavoastra, observ ca sunteti de profesie notar.

Eu vad lucrurile asa ipotetic vorbind, sa zicem ca sunt persoana Y:
Eu mai am doi frati. Mama moare, tata moare.
Mama si tata inainte de deces nu ne-a facut acte de succesiune, testament etc.
Eu, fara ca fratii mei sa stie, vand terenul care era al parintilor lui persoana X in 1992.
Persoana X il vinde mai departe in 2017.

Intre timp fratii mei afla de ce grozavie am facut eu, ca am vandut terenul lu mama si a lu tata
fara ca ei sa stie si sa aiba si ei o cota parte de pe urma vanzarii.
In acest caz ce pot face fratii mei? Pot ataca actul de vanzare cumparare incheiat in 2017, pot da in judecata pe cineva cu sanse mari de castig?

Sper ca intelegeti intrebarea mea.
Multumesc anticipat!
Din cate am citit in ultima perioada pe internet, se pare ca daca exista intradevar mostenitori (ei ar trebuii sa fie mostenitori prin testament) sau frati/surori atunci contract-ul de vanzare-cumparare este nul.
Daca ar fi asa, ce ar trebuii sa fac eu? Nu as fi aflat de aceasta situatia daca nu as fi vazut vechiul contract de vanzare-cumparare facut in 1992 dintre persoana x si persoana y.
Pot da in judecata persoana de la care am luat terenul in acest an?
Cine este vinovat de aceasta situatie? Notarul? Cel care mi-a vandut terenul?

Va rog ajutati-ma cu un raspuns, multumesc anticipat!
Buna ziua,

si eu ma aflu intr-o situatie asemantoare, ati reusit sa faceti ceva in aceasta problema?
Va rog, daca ma puteti ajuta cu un raspuns, multumesc anticipat!
Buna ziua,

am cumparat recent in acest an, de la persoana X un teren intravilan, in judetul Giurgiu, Terenul este intravilan, situat intre case, in sat.
Tranzactia s-a facut intre mine si persoana X la notar, in Giurgiu, in baza unui act de vanzare-cumparare. In urma acestei tranzactii, am primit ulterior extras de carte funciara pe numele meu (intabulare), cadastru original de la persoana X, am luat teren-ul pe rol pe numele meu la primaria de care apartin, etc.

Ulterior tranzactiei am primit de la persoana X si vechile acte pe care aceasta le dobandea legat de teren si anume, cadastru original dar si contract-ul de vanzare-cumparare prin care persoana X a cumparat in 1992 de la persoana Y acest teren.

Citez din acest act de vanzare-cumparare, culmea, intocmit in anul 1992, la acelasi notar la care in anul 2017, eu am cumparat mai departe acelasi teren de la persoana X.

"Vanzatorul din 1992 (Persoana Y) - Terenul instrainat prin acest contract a fost dobandit de catre mine vanzatorul (persoana Y) prin mostenire de la parintii mei decedati de peste 40 de ani. (dar nu exista nici un act de mostenire)

Cumparatorul din 1992 (Persoana X, cea de la care eu am cumparat mai departe in 2017) - subsemnata.....persoana X, etc etc etc, consimt la toate stipulatiile prezentului contract cu aceea mentiune ca nu pretind vanzatorului prezentarea de titluri de propietate inscrise in dovedirea propietatii."

Pe scurt: Persoana X a cumparat in 1992 de la Persoana Y, terenul in cauza pe care mi l-a vandut mie mai departe in 2017.
Ea a cumparat in 1992 acest teren de la Persoana Y fara ca Persoana Y sa detina acte pe el, l-a luat pe propria raspundere si mi l-a vandut mie mai departe in 2017.

Acum...eu nu mi-am luat in nici un caz asemenea angajamente in contract-ul incheiat in 2017 cu persoana X si am aflat de toata aceasta situatie abia dupa ce am citit vechiul contract din 1992. Daca nu ajungea la mine nici nu aflam de situatie...

Ambele tranzactii si cea din 1992 si cea din 2017 au fost facute la acelasi notar...coincidenta la mijloc, sau incercare de frauda?!?

Eu am intabulare, extras de carte funciara, teren luat pe rol la primarie si intentionez sa ridic o casa pe el.

Intrebare:
Cum vi se pare toata aceasta poveste....am inteles ca persoana Y ar avea mostenitor si frati, iar ea a vandut in 1992 terenul fara acordul lor...ce implica toate acestea pentru mine?

Rog un sfat sau o recomandare juridica, multumesc anticipat!


Va rog mult, ma puteti ajuta cu un raspuns, am inteles ca se doreste schimbarea legii, astfel incat si cei aflati in situatia mea, chiar daca nu au participat la credit, sa li se puna poprire.
Aveti informatii?
Multumesc anticipat!
Multumesc pentru raspunsuri.
Toate imprumuturile au fost facute inainte de casatorie, mai mult inainte de a ne cunoaste.
In timpul casatoriei insa am devenit unic asociat la o companie care are profit.
Nu am alta calitate decat ce de administrator unic, angajat nu sunt nicaieri. Venituri am doar din dividente...
Pot aceste venituri din dividente si conturile companiei sa fie supuse popririi din cauza imprumuturilor luate de sotie, repet, inainte ca noi sa ne casatorim.
Eu nu am nici o legatura cu aceste imprumuturi, semnatura, acorduri, etc. repete nu ne cunoasteam cand le-a facut.
Astept raspunsuri, multumesc anticipat!
Buna ziua,

detaliez urmatoarea situatie:
Actuala sotie, inainte sa ne cunoastem si de a ne casatorii, a contractat un imprumut bancar cu ipoteca pentru achizitia unui apartament. Pe langa cel ipotecar a mai facut inca vreo 2 imprumuturi pentru a renova locuinta. Suma total datorata undeva la 150.000 Euro. Dupa ce a contractat imprumuturile si a cumparat apartamentul, ne-am cunoscut si ne-am casatorit.
Partea urata este ca intre timp a venit criza, rata de 1000 euro lunar devenind de nesuportat pentru ea.
In urma cu 4 luni apartamentul s-a licitat, s-au acoperit undeva la 40.000 euro din datorie, restul ramanand sa se opreasca lunar prin poprire pe salariul ei.
Mai are procese si pentru restul de credite la care nu mai plateste si pentru restanta la intretinere la apartamentul licitat.

Eu in cursul casniciei am devenit administrator unic la o firma care are profit destul de bun si cifra de afacere destul de mare. In momentul in care ne-am casatorit eram doar angajat.

In momentul de fata are proprire 33% din salariul ei si din cate am inteles de la ea sunt sanse sa ii puna si mai mult proprire (cat este maxim care se poate pune) dupa ce va pierde si procesul pentru restanta si pentru celelalte credite.

Rugamintea mea, va rog sa ma ajutati. Cu ce ma poate afecta pe mine, veniturile mele, situatia ei financiara.
Imi poate pune banca poprire pe veniturile mele, pentru a acoperii din datoriile ei ( va rog sa tineti cont de poveste si de perioada in care au fost contractate imprumuturile), pe conturile firmei la care sunt unic asociat, etc.

Un divort rezolva situatia daca mi se poate pune poprire pe venituri, conturile firmei, etc.?

Multumesc anticipat!