Buna, mă numesc Alina si am următoarea întrebare. Sunt in situația in care in 2015 am achiziționat prin contract notarial un mic teren de la o persoana, teren care a fost achitat prin banca, am fost trecută in cartea funciară, am devenit proprietara. In 2017 o anumită ruda a vânzătoarei a solicitat primăriei locale printr-o cerere dreptul asupra terenului achiziționat de mine prezentând un testament din 2016 in care arată ca dansa este moștenitoare pe acel teren. Vânzătoarea a decedat cu câteva luni dupa ce a fost redactat acest testament. O alta întrebare este cum a putut notarul sa completeze un testament pentru o parcela de teren pe care proprietara a vândut-o cu 1 an înainte de a emite acest testament. Din câte cunosc, testamentul este valabil post mortem si doar pentru bunurile care se afla efectiv in posesia testatorului in momentul decesului, nu pentru bunurile vândute.
Contractul meu de vânzare cumpărare poate fi atacat sau anulat de acest testament?
Cum mă sfătuiți sa reactionez? Este nevoie sa notific cumva eu aceasta persoana sau sa las primăria sa le aducă la cunoștința ca persoana decedata nu mai este proprietara pe acel teren cu 1 an înainte de acel testament?
Credeți ca trebuie sa notific notarul depre acest lucru?
Testament
raul89
Buna seara.
Supun atentiei dumneavoastra urmatorul text existent intr-un testament: \"testez lui x, totalitatea bunurilor mobile SAU imobile ce ... (vezi toată discuția)