Si daca dreptul de proprietate a fost transmis lui Y prin contract incheiat in forma autentica notariala, insa transmiterea bunului e afectata de un termen suspensiv,banca mai poate proceda la executarea silita a imobilului?
Buna seara. Voiam sa aflu daca X poate formula o contestatie la executare in cazul in care:
La 1 oct 2010, X a contractat un credit de la banca pentru 1 an,iar la 5 oct 2011 X incheie un antecontract cu Y pentru vanzarea imobilului la data de 1 noiembrie 2011.
Ulterior,întrucât X nu a restituit suma împrumutată, banca a procedat la executarea silită a imobilului care a făcut obiectul contractului dintre X şi Y.
Multumesc.
La data semnarii contractului,X nu a cunoscut nimic despre aceasta obligatie.Nu ar fi trebuit sa fie facuta o garantie contra evictiunii de catre vanzator?
X ar putea cere rascumpararea servitutii de trecere??
Buna seara. Am si eu o intrebare:
In cazul in care X cumpara o casa de la Y,iar Y i-a constituit lui B un drept de trecere prin curtea sa, asumându-şi totodată obligaţia de a pava poteca pe care urma să se exercite dreptul de trecere al lui B,mai este obligat X sa execute obligatia lui Y de a pava poteca ????
Pe baza caror motive X poate sa refuze efectuarea lucrărilor de pavare?
Multumesc.
În urma decesului părinţilor săi, A primeşte un teren moştenire. Împreună cu soţia sa, B, A construieşte o casă pe acest teren. Încurajat de profiturile ce se pot obţine din agricultură, A începe să cultive terenul, construieşte magazii pentru depozitarea recoltei şi a utilajelor şi transformă casa în punct de vânzare a produselor sale. În acest sens, se duce la notar şi stabileşte că toate bunurile care se află pe terenul său sunt destinate activităţii agricole. Pentru a-şi extinde activitatea, A încheie un contract de împrumut cu C1.
La finalizarea studiilor, B primeşte cadou de la părinţi echipamentul medical necesar pentru a-şi deschide un cabinet propriu. Întrucat vânzările din agricultură ale lui A începuseră să scadă, aceştia convin să transforme casa din punct de vânzare în cabinet medical. Pentru a renova şi reamenaja spaţiul, B încheie un contract de împrumut cu C2.
La momentul exigibilităţii celor doua contracte de împrumut, nici A, nici B, nu au resursele necesare pentru a-şi executa obligaţiile. C1 si C2 declanşează o procedură de executare silită a casei, a terenului şi a tuturor echipamentelor şi utilajelor aflate în proprietatea soţilor. În această acţiune intervine şi C3, care face dovada existenţei unei creanţe proprii pe care o are în legatură cu o datorie comună pe care A si B o au faţă de el.
1. Ce valoare are declaraţia data de A în faţa notarului?
2. Cum se va rezolva conflictul dintre C1, C2 şi C3? Precizaţi bunurile care pot fi urmărite de fiecare dintre ei, precum şi masele patrimoniale din care acestea fac parte.
V-as ruga frumos sa ma ajutati la o speta.
A are în proprietate un imobil (casă de locuit) în valoare de 120.000 lei, precum şi un autoturism în valoare de 30.000 lei, acestea fiind singurele bunuri urmăribile (sesizabile) ale lui A.
Imobilul lui A este distrus în întregime cu ocazia demolării unui imobil vecin, ca urmare a unei manevre greşite a demolatorului. Între societatea răspunzătoare de prejudiciul astfel cauzat lui A şi acesta din urmă s-a încheiat o tranzacţie în urma căreia A a fost despăgubit cu 100.000 lei.
1. B,C, D şi E sunt creditori ai lui A, după cum urmează:
o B are o creanţă în valoare de 110.000 lei, garantată printr-un drept de ipotecă asupra casei de locuit a lui A.
o C are o creanţă în valoare de 10.000 lei, garantată printr-un drept de ipotecă mobiliară asupra autoturismului lui A.
o D are o creanţă în valoare de 10.000 lei
o E are o creanţă în valoare de 20.000 de lei.
Indicaţi motivat cum vor fi acoperite creanţele creditorilor B, C, D şi E pe seama bunurilor lui A.
2. Consideraţi situaţia de fapt descrisă mai sus. Cum vor fi acoperite creanţele dacă valoarea creanţei lui B este de 96.000 lei?
Eu am semnat acceptarea,insa contractul de donatie a ramas la bunica,care la randul ei l-a dat celeilalte nepoate pentru a nu se pierde.Recent,m-am reintors in tara si am cerut contractul de la ea,insa mi-a zis ca l-a pierdut si nu-l mai gaseste.Ma gandeam ca,intrucat ea a primit doar un teren,isi doreste sa ia casa,in orice mod.Voiam sa stiu doar daca e posibil sa primesc un duplicat sau trebuie sa facem un alt contract de donatie si daca acest contract poate fi irevocabil si casa sa ramana doar a mea.
Buna ziua. Am si eu o nelamurire. Bunica mea,avand 2 nepoate,mi-a lasat mie casa,iar a 2 nepoata a primit un teren,ambele prin contract de donatie.Din cauza ca nu eram in tara,a 2 nepoata a primit ambele contracte,iar contractul meu l-a pierdut. Intrebarile mele sunt:
1.As putea obtine un duplicat al contractului?
2.In cazul in care ea vrea sa obtina casa,as putea sa fac cumva s-o pastrez?
3.Pot sa demonstrez cumva ca a distrus in mod intentionat contractul meu?
Multumesc.