avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare-cumparare

Buna seara. Am si eu o intrebare:
In cazul in care X cumpara o casa de la Y,iar Y i-a constituit lui B un drept de trecere prin curtea sa, asumându-şi totodată obligaţia de a pava poteca pe care urma să se exercite dreptul de trecere al lui B,mai este obligat X sa execute obligatia lui Y de a pava poteca ????
Pe baza caror motive X poate sa refuze efectuarea lucrărilor de pavare?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 01:07, 20 Octombrie 2015
Nu cunosteati aceste servituti si obligatii la data semnarii contractului ?

Daca in contractul de vanzare-cumparare nu exista o clauza precizatoare atunci se prezuma ca X a cumparat bunul grevat de toate servitutile si obligatiile existente la data tranzactiei si este legal obligat sa le execute întocmai si la timp.
La data semnarii contractului,X nu a cunoscut nimic despre aceasta obligatie.Nu ar fi trebuit sa fie facuta o garantie contra evictiunii de catre vanzator?
X ar putea cere rascumpararea servitutii de trecere??
Mimime diligente pt. cunoasterea realitatii erau de bun-simt.
Clauza de evitare a evictiunii exista in orice contract intocmit profesionist dar nu cred ca in speta poate constitui un motiv pt. evitarea obligatiilor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executarea silita a unui imobil promis spre vanzare oanabeldie oanabeldie Buna ziua, Am urmatoarea speta careia sper sa ii gasesc o solutie de rezolvare cu ajutorul Dumneavoastra. In luna septembrie a anului 1996 X cumpara, in ... (vezi toată discuția)
Servitute de trecere Mikaela Mikaela vreau sa intreb ce pot face in urmatoarea situatie: am un teren care a fost dezmembrat pe jumatate. jumatatea din fata a fost vanduta unei persoane si a doua ... (vezi toată discuția)
Clauza contract vanzare cumparare St. M. St. M. Buna ziua La o proprietate indiviza Proprietarul X a achizitionat de la B cu clauza de acces in curte respectiv casa cu piciorul (fara auto). Acum X a ... (vezi toată discuția)