Buna seara. Am si eu o intrebare:
In cazul in care X cumpara o casa de la Y,iar Y i-a constituit lui B un drept de trecere prin curtea sa, asumându-şi totodată obligaţia de a pava poteca pe care urma să se exercite dreptul de trecere al lui B,mai este obligat X sa execute obligatia lui Y de a pava poteca ????
Pe baza caror motive X poate sa refuze efectuarea lucrărilor de pavare?
Multumesc.
Nu cunosteati aceste servituti si obligatii la data semnarii contractului ?
Daca in contractul de vanzare-cumparare nu exista o clauza precizatoare atunci se prezuma ca X a cumparat bunul grevat de toate servitutile si obligatiile existente la data tranzactiei si este legal obligat sa le execute întocmai si la timp.
La data semnarii contractului,X nu a cunoscut nimic despre aceasta obligatie.Nu ar fi trebuit sa fie facuta o garantie contra evictiunii de catre vanzator?
X ar putea cere rascumpararea servitutii de trecere??
Mimime diligente pt. cunoasterea realitatii erau de bun-simt.
Clauza de evitare a evictiunii exista in orice contract intocmit profesionist dar nu cred ca in speta poate constitui un motiv pt. evitarea obligatiilor
Servitute de trecere
Mikaela
vreau sa intreb ce pot face in urmatoarea situatie: am un teren care a fost dezmembrat pe jumatate. jumatatea din fata a fost vanduta unei persoane si a doua ... (vezi toată discuția)