Am o problemă legată de moştenirea rămasă în urma decesului mamei. Suntem 2, frate şi soră,şi acum un an şi o lună a decedat mama,lăsând în urmă doar un apartamen în care stau cu soția,un loc de mormânt în Cluj şi o firmă cu ceva datorii,nu foarte mari.Sora mea vrea jumătate din apartament ,la notar.Eu nu sunt de acord,pentru că ea a mai primit donație de la mama,cam prin 2001,când mama a vândut o garsonieră în Cluj Napoca,moştenită de ea de la bunica noastră,iar valoarea ei la acea vreme,întrecea prețul apartamentului cu 3 cam.de unde locuiesc,în Tg.Mures,şi chiar şi acum e aproape la fel.Sora mea a cumpărat cu banii primiți un apartament aici în Tg.Mures,după care (în mod simulatoriu) a făcut contract de vânzare cumpărare cu tatăl nostru,divorțat de mama,,prin schimb,iar sora a primit şi o diferență de bani ,deoarece tatăl i-a dat o garsoniera ,iar ea un apartament.După care a vândut şi garsoniera şi s-a mutat în chirie în Cluj.Dar mama a avut şi o locuință ,casă în Târnăveni,cu mai multe camere,curte,şi în care funcționa ca şi cabinet medical,mama fiind medic şi profesa pe lângă pensie,,şi unde i-a dat spațiu şi surorii pt.cabinet de optică,unde sora nu a plătit chirie şi nimic. Dar mama nu cred că mai era sănătoasă,şi sora mea a izolat-o treptat de mine,a pus şi camere video,şi mi-a interzis să merg acolo.În cele din urmă a dus-o şi pe mama la început în chirie în Cluj,şi între timp i-a vândut şi cabinetul medical,eu nici de data asta nu am primit niciun ban.La urmă a internat-o pe mama în mai multe aziluri de bătrâni până a murit.Aş dori neapărat să mă judec cu sora şi pentru donație şi restul banilor,şi vrea să-i fac şi plângere penală,pentru ce a făcut.În Certificatul de deces al mamei este un diagnostic care este relevant pentru neputința ei de a se apăra de sora mea malefică.
Locuiesc împreuna cu soția legitima în apartamentul în care am crescut de 45 de ani,care e pe numele mamei,și acum vrea să ne evacueze forțat! Am primit o notificare de la un avocat să eliberam în 20 de zile apartamentul,dar eu am domiciliul valabil aici până în 2020 când îmi expira buletinul.În Notificare scrie că ocupam spatiul în mod ilegal,fara drept si împotriva voinței ei,iar după trecerea perioadei vom fi actiona5i în instanță și va trebui să platim câte 200 ron pe zi ,plus cheltuielile de mutare !Niciodată nu a fost vorba să ne dea afară,nici nu avem timp să ne adunăm lucrurile,și nu cred că are dreptul,și soția a avut o moștenire și a investit bani în apartament.Cum pot contesta,sau se ajunge la judecatorie?Mama locuiește în alt oraș unde are cabinet medical particular,și a facut act că sora mea are dreptul să folosească spațiul,și i-a mai dat donație și apartamentul moștenit de la bunica noastră!Eu am sunt înregistrat medical ca sufar de tulburari grave de comportament și cu elemente paranoide si tulburari de ideatie(act aranjat de mama cu colegele medici)și măcar pot să profit în vreun fel cu asta,la situatia disperata în care mă aduc ele ?!Mi-a trimis un sms că să profit de oportunitatea oferita de ea mama ca-mi ofera sa impartim 50% banii si sa-mi cumpar o garsoniera,dar nici nu am timp sa aleg ceva,si nici nu vreau sa pierd din nou din posibila mssa succesorala de xare sora mea a profitat pana acum,primind echivalenttul apartamentului in care stau plus casa unde sta mama!