Am o problemă legată de moştenirea rămasă în urma decesului mamei. Suntem 2, frate şi soră,şi acum un an şi o lună a decedat mama,lăsând în urmă doar un apartamen în care stau cu soția,un loc de mormânt în Cluj şi o firmă cu ceva datorii,nu foarte mari.Sora mea vrea jumătate din apartament ,la notar.Eu nu sunt de acord,pentru că ea a mai primit donație de la mama,cam prin 2001,când mama a vândut o garsonieră în Cluj Napoca,moştenită de ea de la bunica noastră,iar valoarea ei la acea vreme,întrecea prețul apartamentului cu 3 cam.de unde locuiesc,în Tg.Mures,şi chiar şi acum e aproape la fel.Sora mea a cumpărat cu banii primiți un apartament aici în Tg.Mures,după care (în mod simulatoriu) a făcut contract de vânzare cumpărare cu tatăl nostru,divorțat de mama,,prin schimb,iar sora a primit şi o diferență de bani ,deoarece tatăl i-a dat o garsoniera ,iar ea un apartament.După care a vândut şi garsoniera şi s-a mutat în chirie în Cluj.Dar mama a avut şi o locuință ,casă în Târnăveni,cu mai multe camere,curte,şi în care funcționa ca şi cabinet medical,mama fiind medic şi profesa pe lângă pensie,,şi unde i-a dat spațiu şi surorii pt.cabinet de optică,unde sora nu a plătit chirie şi nimic. Dar mama nu cred că mai era sănătoasă,şi sora mea a izolat-o treptat de mine,a pus şi camere video,şi mi-a interzis să merg acolo.În cele din urmă a dus-o şi pe mama la început în chirie în Cluj,şi între timp i-a vândut şi cabinetul medical,eu nici de data asta nu am primit niciun ban.La urmă a internat-o pe mama în mai multe aziluri de bătrâni până a murit.Aş dori neapărat să mă judec cu sora şi pentru donație şi restul banilor,şi vrea să-i fac şi plângere penală,pentru ce a făcut.În Certificatul de deces al mamei este un diagnostic care este relevant pentru neputința ei de a se apăra de sora mea malefică.