avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 809 soluții astăzi
Forum Activitate cldstefanescu

Activitate cldstefanescu

Un salariat din invatamant (cadru didactic) a lipsit trei zile intr-o luna si a fost platit conform nr. de zile lucrate (conform nr. de zile pontate). Acesta contesta retributia din luna respectiva pe motiv ca nu a fost anuntat ca i se taie din salariu. Intrebarea este: Cine are dreptate salariatul, care nu a anuntat absentele din zilele respective, sau angajatorul care nu a instiintat salariatul ca a fost pontat si platit conform prezentei din luna respectiva?
Răspuns la discuția Angajare post vacant nedidactic
Multumesc!
Inteleg ca in sectorul bugetar (invatamant) nu sunt blocate posturile devenite vacante.
Se poate organiza concurs pentru postul vacant de ingrijitor la o scoala urmare a pensionarii? Se poate incheia un alt contract cu persoana care a iesit la pensie lasand vacant acest post prin cumul pensie-salariu?. Va rog sa ma lamuriti care este solutia corecta si mai ales baza legala pentru ocuparea acestui post.
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti daca un ingrijitor la o scoala care a primit decizia de pensionare pentru limita de varsta si a fost incheiat CIM, poate cumula pensia cu salariu la aceeasi unitate, pe acelasi post? Care este baza legala si procedura de angajare pe o perioada determinata?
Va multumesc!