avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Plata salariu conform nr. de zile lucrate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Plata salariu conform nr. de zile lucrate

Un salariat din invatamant (cadru didactic) a lipsit trei zile intr-o luna si a fost platit conform nr. de zile lucrate (conform nr. de zile pontate). Acesta contesta retributia din luna respectiva pe motiv ca nu a fost anuntat ca i se taie din salariu. Intrebarea este: Cine are dreptate salariatul, care nu a anuntat absentele din zilele respective, sau angajatorul care nu a instiintat salariatul ca a fost pontat si platit conform prezentei din luna respectiva?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:13, 16 Octombrie 2015
Angajatorul are dreptate, intrucat a achitat salariul potrivit pontajului din luna respectiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pontaj + salariu ContSters60781 ContSters60781 In ciuda faptului ca sunt atat de multe discutii pe aceasta tema, tot nu imi este clar. Nici o retinere salariala nu se poate face fara intreaga procedura a ... (vezi toată discuția)
Preaviz...4 ore...drept la plati compensatorii ancanet ancanet Buna ziua! Acum 2 zile, respectiv pe data de 22.05.2009 am fost anuntata ca firma isi restrange activitatea si drept urmare incepand cu data de 29.05.2009 ... (vezi toată discuția)
Accident de munca miky_petru69 miky_petru69 In Romania este recunoscut accidentul de munca. Am 9 luni de zile absențe,anunt personal angajatorul,solicit comisia de SSM,cer sprijin tuturor ... (vezi toată discuția)