Buna ziua,
Daca intr-un contract de inchiriere intre 2 persoane juridice, incheiat anii anteriori, este mentionat ca pretul inchirierii este echivalentul in lei a 100 euro, cu TVA inclus, din ianuarie 2016, chiria ramane 100 euro sau se modifica la 96,77 diferenta fiind TVA-ul de 20%. Cum este corect? Daca era mentionat X euro + TVA era clar, dar asa?
Cum ar fi trebuit sa fie activitatea descrisa de dl. Ovidiu, ca sa nu fie numita economica? Ce nu ar fi trebuit el sa faca sau in ce mod ar fi trebuit sa faca?
Ca sa intelegem mai bine care este activitate economica si care nu este.
Multumesc!
Pentru activitatea zilnica, curenta, am incheiat cu o PF contract de comodat pentru un autoturism. Putem deconta cheltuielile cu benzina? In afara bonului fiscal, trebuie sa mai completam si foaie de parcurs?
Multumesc!
La multi ani, tuturor!
As vrea sa stiu daca, in cadrul unui ONG fara salariati, in situatia unor deplasari, se poate deconta diurna, cazarea si transportul?
Pentru activitatea curenta, am incheiat cu o PF contract de comodat pentru un autoturism. Putem deconta cheltuiala cu benzina? In afara bonului fiscal, trebuie sa mai completam si foaie de parcurs?
Multumesc!
Am facut act aditional pentru modificarea art. din actul constitutiv (pentru care judecatorul a dat un alt termen) si l-am scris identic ca si in statut. Le-am atestat si le-am depus, la termen cererea a fost admisa.
Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu cele 2 intrebari pe care vi le adresez.
Matusa mea in varsta de 75 ani, vrea sa-si puna la punct aspectele legate de mostenitori dupa ce ea nu va mai fi in viata.
Este vaduva de 50 ani, nu s-a recasatorit si nu are niciun copil. Au fost 3 frati, si ceilalti doi au in total 3 copii, unul un copil, iar celalalt 2 copii, deci suntem 3 nepoate. 2 dintre nepoate au la randul lor copii.
1. Ea vrea sa ne lase noua, celor 3 nepoate apartamentul pe care-l are, si vrea sa stie daca trebuie sa faca ceva in timpul vietii pentru aceasta. Nu vrea ca si stranepoatele sa aiba vreun beneficiu.
2. Are un teren agricol pe care vrea sa-l doneze acum cat este in viata la 2 dintre nepoate. Cea de-a 3-a nu are nicio pretentie in acest sens, pentru ca ea a mostenit deja teren de la tatal sau (dupa ce acesta a murit), care la vremea improprietaririi s-a ocupat de acte. La momentul respectiv, tatal meu, adica fratele cu 2 copii, abia murise, iar unchiul meu a considerat ca noi nu trebuie sa mai beneficiem de pamant.
Intr-un fel, matusa mea doreste sa corecteze lucrurile facute atunci si vrea sa stie cum este bine sa procedeze.
Multumesc!