avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Neconcordanta intre actul constitutiv si statutul ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Neconcordanta intre actul constitutiv si statutul asociatiei

Buna ziua,
Am depus actele pentru constituirea unei Asociatii. S-a amanat cauza pentru a remedia neconcordantele dintre actul constitutiv si statutul asociatiei referitoare la scopul asociatiei, mentionand articolul din actul const si cel din statut.
Intr-adevar, in actul constitutiv am trecut simplificat scopul asociatiei, fata de statut unde am detaliat.
Remedierea la care se face referire inseamna ca articolul despre SCOP sa fie identic in ambele documente?
Fac acest lucru printr-un act aditional?
"Prin prezentul act aditional se modifica art. X astfel: ....." este buna aceasta formula, apoi copy/paste art. din statut ?
Trebuie semnat acest act de toti cei care au semnat constitutivul si statutul sau poate fi semnat doar de mine care sunt imputernicita cu constituirea asociatiei?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: DanielBa , utilizator 16:21, 17 Septembrie 2015
Nu prin act aditional pentru ca nu s-a aprobat nimic legal ca sa aveti apoi ulterior posibilitatea de a modifica. Refaceti paginile corect (si cu mersul la avocat sau notar), asa cum trebuia de fapt sa le fi facut initial, nu cu simplificari caci nu e chiar asa mare lucru si la termenul fixat le depuneti. Textul sa fie identic.
M-a sunat o doamna de la judecatorie sa-mi spuna de noul termen (il vazusem si eu pe site), am intrebat-o daca pot aduce actul constitutiv refacut si mi-a spus de act aditional. Dar mi s-a parut cam nesigura. Dosarul initial l-am depus la grefiera, daca merg la dansa din nou credeti ca-mi poate spune cum este mai bine?
Da, cel mai bine mergeti urgent acolo sa intrebati ce trebuie sa depuneti.
Multumesc!
Am facut act aditional pentru modificarea art. din actul constitutiv (pentru care judecatorul a dat un alt termen) si l-am scris identic ca si in statut. Le-am atestat si le-am depus, la termen cererea a fost admisa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neconcordante privind denumirea asociatiei ciprianam ciprianam Buna ziua, Reprezint o asociatie a persoanelor cu handicap si in acest moment am demarat formalitatile pt. obtinerea unei autorizatii, dar ne lovim de ... (vezi toată discuția)
Modificare functii membrii consiliu director asociatie non-profit alinamit alinamit Buna ziua, Este vorba despre o asociatie non-profit infiintata pe baza OG 26/2000. Problema este urmatoarea. In cursul anului 2007 printr-o Hotarare a ... (vezi toată discuția)
Modificarea actului constitutiv al unei fundatii Nicolae Fratea Nicolae Fratea In 1997 s-a constituit o fundatie. In PROCESUL-VERBAL(acesta este actul constitutiv) este prevazut: \"Conducerea fundatiei sa fie asigurata de 21 persoane\". ... (vezi toată discuția)