Buna ziua ! Apelez la cunoștințele dumneavoastra cu speranța ca ma veți indruma intr-o directie , eu aflandu-ma in pom si pomul in aer .
Dintr-o relatie de concubinaj pe o perioada de 2 ani ,s-a nascut fetita mea care acum are 8 luni .De aproximativ 3 luni de zile tatal nu contribuie cu nimic la cresterea ei , noi fiind despartiti. Motivand ba ca nu are bani(desii munceste), ba ca , copilul are indemnizație (bani pe care ii luam dupa urma muncii mele,nicidecum a lui).
Iar uneori ma ameninta ca imi ia copilul ,pentru asta sunt capabila sa lupt pana in panzele alb. Detin dovezi in care ma ameninta ca se arunca pe geam , dovezi in care recunoaste ca are probleme cu alcoolul. (Nu i-as da copilul nici in ruptul capului)
Alta problema ar fii ca in timpul relatiei, a achizitionat o casa prin credit bancar pe numele lui , iar pentru ca nu avea bani de avans , mama mea a scos credit de nevoi personale pentru a ne ajuta, el promițand ca va platii ratele si ca in acea casa vom sta cu totii. Dupa ce si-a vazut sacii in car ...
Acum cand relatia s-a sfarsit , bineinteles ca nici ratele nu mai vrea sa le plateasca , nici bani copilului nu ii da. Intrebarea mea este , am vre-o sansa sa scot banii de la el in vreun fel ? Sau va trebui sa-mi cresc copilul singura si sa platesc si ratele 5 ani ? La notar nu s-a facut nici un act precum ca i-am dat banii si nici in actele casei nu figurez :(
Va multumesc anticipat ! O zi buna !
Buna ziua ,
As avea o intrebare la care dumneavoastra ma puteti ajuta cu un raspuns si cu scutirea de a bate din usa in usă pe la instituțiile statului.
Sunt însărcinată și urmează să nasc în luna septembrie (luna viitoare ) , am lucrat cu contract de munca din 01.04.2013-15.11.2016 Nu stiu cum se calculează indemnizația, din ultimii doi ani prind un an si 2 luni de munca dar la început, ma încadrez sau nu ?
Multumesc anticipat!
Bună ziua ..as dori sa știu dacă o sa beneficiez de Indemnizația de creștere a copilului sau nu . Perioada în care am lucrat a fost 01.04.2013 -15.11.2016...iar eu am rămas însărcinată în decembrie 2016..o sa nasc în septembrie 2017 ..calculând din septembrie 2015 pana în septembrie 2017 (ultimii doi ani ) prind un an și 2 luni de munca ..dar nu știu daca este corect calculat ..Va rog sa ma ajutați sa știu dacă am de umblat sau nu . Mulțumesc anticipat !
Va multumesc frumos pentru raspuns, am aflat numarul dosarului,acum urmeaza sa merg la tribunal pentru formularul de eliberare ..
O zi buna ! =D>
Buna ziua , am divortat in anul 2010 dar fiind plecata din tara nu am primit hotararea de divort sau vre-o instiintare , acasa in Ro .
Fara hartia care trebuia sa o primesc acasa (nu stiu nici nr dosarului ) ,pot merge la judecatorie sa-mi ridic hotararea ? ce pasi trebuiesc urmati si cat timp dureaza ?
daca a durat atat de mult si nu mi-am schimbat inca actele( CI ,permis auto) ,v-a trebuii sa platesc vre-o amenda ?
Multumesc ,o zi buna ! #-o