Buna ziua , am divortat in anul 2010 dar fiind plecata din tara nu am primit hotararea de divort sau vre-o instiintare , acasa in Ro .
Fara hartia care trebuia sa o primesc acasa (nu stiu nici nr dosarului ) ,pot merge la judecatorie sa-mi ridic hotararea ? ce pasi trebuiesc urmati si cat timp dureaza ?
daca a durat atat de mult si nu mi-am schimbat inca actele( CI ,permis auto) ,v-a trebuii sa platesc vre-o amenda ?
Multumesc ,o zi buna ! #-o
1.Daca nu aveti nici macar o citatie, incercati o cautare dupa numele dvs. pe portalul instantei respective ( asta daca aveti norocul sa fie o instanta care publica informatiile legate de dosarele de divort), iar daca nu gasiti la arhiva instantei.
2.Dupa ce aflati nr. de dosar, formulati cerere pentru eliberarea unei copii legalizate a sentintei pronuntate si anexati taxa de timbru de 5 lei ( este posibil sa fie necesar ca in prealabil sa fie necesar sa formulati o cerere pentru eliberarea unei copii xerox a sentintei din dosar si apoi sa formulati cerere pentru legalizare- practica difera).
3.Termenul de eliberarea a hotararii legalizate depinde de instanta - 1 saptamana sau mai mult.
4.Avand in vedere ca trebuia sa va schimbati numele in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort ( este o hotarare din anul 2010),exista posibilitatea sa primiti o amenda contraventionala pentru nerespectarea acestui termen, amenda al carei cuantum poate fi intre 40 si 80 lei conform disp.art.43 lit.b) din Oug.97/2005.
Art. 43. -Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
......................................
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
......................................
Costul divortului
claudeea123
De curand am avut ultima infatisare unde s-a pronuntat divortul,am cerut instantei sa revin la numele de fata si divortul,judecatorul a spus ca sa astept acasa ... (vezi toată discuția)