avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Hotarare de divort
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Hotarare de divort

Buna ziua , am divortat in anul 2010 dar fiind plecata din tara nu am primit hotararea de divort sau vre-o instiintare , acasa in Ro .
Fara hartia care trebuia sa o primesc acasa (nu stiu nici nr dosarului ) ,pot merge la judecatorie sa-mi ridic hotararea ? ce pasi trebuiesc urmati si cat timp dureaza ?
daca a durat atat de mult si nu mi-am schimbat inca actele( CI ,permis auto) ,v-a trebuii sa platesc vre-o amenda ?
Multumesc ,o zi buna ! #-o
Cel mai recent răspuns: MariaMagdalena24 , utilizator 17:53, 13 August 2015
~ Conținut șters la cerere ~
1.Daca nu aveti nici macar o citatie, incercati o cautare dupa numele dvs. pe portalul instantei respective ( asta daca aveti norocul sa fie o instanta care publica informatiile legate de dosarele de divort), iar daca nu gasiti la arhiva instantei.

2.Dupa ce aflati nr. de dosar, formulati cerere pentru eliberarea unei copii legalizate a sentintei pronuntate si anexati taxa de timbru de 5 lei ( este posibil sa fie necesar ca in prealabil sa fie necesar sa formulati o cerere pentru eliberarea unei copii xerox a sentintei din dosar si apoi sa formulati cerere pentru legalizare- practica difera).

3.Termenul de eliberarea a hotararii legalizate depinde de instanta - 1 saptamana sau mai mult.

4.Avand in vedere ca trebuia sa va schimbati numele in termen de 15 zile de la ramanerea definitiva si irevocabila a hotararii de divort ( este o hotarare din anul 2010),exista posibilitatea sa primiti o amenda contraventionala pentru nerespectarea acestui termen, amenda al carei cuantum poate fi intre 40 si 80 lei conform disp.art.43 lit.b) din Oug.97/2005.
Art. 43. -Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
......................................
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
......................................

Va multumesc frumos pentru raspuns, am aflat numarul dosarului,acum urmeaza sa merg la tribunal pentru formularul de eliberare ..
O zi buna ! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Costul divortului claudeea123 claudeea123 De curand am avut ultima infatisare unde s-a pronuntat divortul,am cerut instantei sa revin la numele de fata si divortul,judecatorul a spus ca sa astept acasa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort- termen/ sanctiune AniOevet AniOevet Buna ziua, revin la dvs cu o noua intrebare. Am primit hotararea de divort in luna martie, timp de 30 de zile am avut drept la apel insa nici eu si nici ... (vezi toată discuția)
Dupa divort max36 max36 Care este perioada de timp legala in care sotia trebuie sa-si schimbe buletinul dupa pronuntarea divortului? (vezi toată discuția)