avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dupa divort
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dupa divort

Care este perioada de timp legala in care sotia trebuie sa-si schimbe buletinul dupa pronuntarea divortului?
Cel mai recent răspuns: max36 , utilizator 18:47, 22 Ianuarie 2016
Buna ziua,
Teoretic o luna conform OG 41/2003.
Va multumesc. Ce risca persoana respectiva daca trece mai mult de o luna ?
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
max36, utilizator
Hotararea de divort definitiva si irevocabila.
In practica, nu se aplica pt asa ceva, adica ofiterul care inregistreaza actele nu face acest lucru. Amenda e - cca 25-50 lei.
Va multumesc
In termen de 15 zile de la ramanerea definitiva a hotararii de divort conf.art.19 al.2 din Oug.97/2005 republicata 2011 privind evidenta, domiciliul, resedinta si actele de identitate ale cetatenilor romani.
Exista posibilitatea sa primeasca o amenda contraventionala pentru nerespectarea termenului de 15 zile, amenda al carei cuantum poate fi intre 40 si 80 lei conform disp.art.43 lit.b) din aceeasi ordonanta.
Art. 43. -Constituie contraventii si se sanctioneaza dupa cum urmeaza:
......................................
b) nerespectarea dispozitiilor art. 15 alin. (1), art. 18 alin. (1), art. 19 alin. (2) si (3), art. 39 si 40, cu amenda de la 40 lei la 80 lei;
Ultima modificare: Vineri, 22 Ianuarie 2016
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Hotarare de divort MariaMagdalena24 MariaMagdalena24 Buna ziua , am divortat in anul 2010 dar fiind plecata din tara nu am primit hotararea de divort sau vre-o instiintare , acasa in Ro . Fara hartia care ... (vezi toată discuția)
Costul divortului claudeea123 claudeea123 De curand am avut ultima infatisare unde s-a pronuntat divortul,am cerut instantei sa revin la numele de fata si divortul,judecatorul a spus ca sa astept acasa ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui dupa ramanerea definitiva a hotararii de divort- termen/ sanctiune AniOevet AniOevet Buna ziua, revin la dvs cu o noua intrebare. Am primit hotararea de divort in luna martie, timp de 30 de zile am avut drept la apel insa nici eu si nici ... (vezi toată discuția)