Certificat mostenitor obtinut la notar de B (mostenitor) in urma decesului matusii cu 2 martori mincinosi - sunt mai multi mostenitori.
B face Cerere reconventionala ( are aceeasi martori ) prin care este de acord cu anularea certificatului de calitate de mostenitor dar doreste o suma destul de mare motivand cheltuielile cu apartamentul timp de un an (apartamentul a fost trecut pe numele lui ) cu inmormantarea, pomeni si alte neadevaruri. Va intreb : noi trebuie sa-i dam aceasta suma ? Nu trebuie sa dovedeasca cheltuielile facute ? Nu se judeca intai procesul ? Eu daca nu am suma de bani pe care o cere pierd procesul? Va multumesc.
Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati intr-o problema : Au fost 4 frati din care in viata doar unul. Matusa mea care nu a mai fost casatorita a decedat anul trecut pe 20 septembrie. Mama mea si inca un frate au decedat inaintea matusii. De la unchiul decedat sunt 5 copii (in alt oras) iar de la mama 2 copii (matusa decedata a locuit in acelasi oras cu noi 2 si unchiul in viata) . Bunicii sunt si ei decedati. Matusa mea nu a lasat testament. Unchiul in viata nu ne-a chemat la dezbaterea succesiunii. Si-a trecut apartamentul si bunurile matusii pe numele lui. Am aflat abia luna aceasta. Toate actele au fost la el. Am fost la un avocat dar mi se pare foarte complicata si costisitoare procedura - ceilalti verisori o parte sunt in strainatate o parte in alt oras. Eu trebuie sa platesc toate taxele de timbru ? Toate legalizarile de certificate nastere, casatorie ? Nu am banii necesari, cred ca pe asta s-a si bazat. Nici nu stiu daca ceilalti vor sa vina la succesiune. Nu pot deschide judecata doar in numele meu si sa se imparta si la ceilalti ce li se cuvine? Va rog dati-mi un sfat. Va multumesc.
Va multumesc pentru raspuns. Daca au trecut 6 luni de la deces mai pot obtine Certificatul de calitate de moştenitor ? Certificatul de deces cum il pot obtine ? Va multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti ce documente trebuie sa prezint la notar pentru obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Peste o luna se implineste un an de la decesul matusii mele.
SA VA EXPLIC : AU FOST 4 FRATI - MATUSA MEA A DECEDAT ANUL TRECUT (NU A FOST CASATORITA SI NU A AVUT COPII), MAMA MEA SI UN UNCHI AU DECEDAT INAINTEA MATUSII. UNCHIUL SUPRAVIETUITOR NU VREA SA DISCUTE ACEST SUBIECT. Eu anu am am niciun document si nici nu stiu cum pot ajunge in posesia lor. Va rog sa ma sfatuiti ce as putea face. Va multumesc.