avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Certificat mostenitor obtinut la notar de B (mostenitor) in urma decesului matusii cu 2 martori mincinosi - sunt mai multi mostenitori.
B face Cerere reconventionala ( are aceeasi martori ) prin care este de acord cu anularea certificatului de calitate de mostenitor dar doreste o suma destul de mare motivand cheltuielile cu apartamentul timp de un an (apartamentul a fost trecut pe numele lui ) cu inmormantarea, pomeni si alte neadevaruri. Va intreb : noi trebuie sa-i dam aceasta suma ? Nu trebuie sa dovedeasca cheltuielile facute ? Nu se judeca intai procesul ? Eu daca nu am suma de bani pe care o cere pierd procesul? Va multumesc.

Nu pierdeti procesul. Se va admite cerere de anularea certificatului de mostenitor , veti porimi si dv. cota de mostenire si veti plati cheltuielile pe care le va dovedi in instanta B in cota proportionala cu cota dvs. de mostenitor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj succesoral mirelahanganu mirelahanganu Buna ziua , Va rog sa ma sfatuiti cum trebuie procedat in situatia urmatoare : 4 frati ( trei fete si un baiat ) , parintii decedati . Unul dintre frati ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul ... Ndia Ndia Bună ziua! Împreună cu fratele meu am moștenit după decesul tatălui nostru 1/2 din apartament ( certificat moștenitor și intabulare carte funciara), ... (vezi toată discuția)
Rezolvare succesiune toricelli toricelli Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o opinie in urmatoarea problema: bunica mea vaduva a decedat in 1991 avand trei copii in viata la vremea respectiva. Celui ... (vezi toată discuția)