PĂRĂSIREA DE LA LOCUL ACCIDENTULUI!!
Va salut ! Am nevoie de un sfat !
O ruda de a mea este șofer profesionist și de curând a fost sunat de către poliție,cum că ar fi fost participant la un accident cu victime,dar nu grave și că trebuia să rămână la locul accidentului,însă el nu știa nimic.
In fapt,se deplasa pe autostrada pe banda 1 și a observat că pe Banda 2 era un carambol din cauza ceții dense ,a continuat prudent pe B1 ,însă în depășirea lui s-a băgat un alt autoturism,care având viteza mare a intrat și el în accidentul creat inițial. După câteva ore a fost sunat de către poliție pt că pe ultima mașina ar fi fost vopsea roșie și s-a dedus că ar fi intrat în semiremorca tir-ului,ori când a lovit mașinile , ori când probabil a frânat și a pierdut controlul mașinii.
s-a cautat pe camere,au văzut nr și au luat legătură cu firma ,apoi ruda mea a fost sunată.
Poliția l-a pus sa filmeze semiremorca și să vina când are timp sa dea o declarație pt că ei consideră că ar fi fost și el implicat.
Pe semiremorcă e un pic de zgârietură dar ceva infim,pt că ele sunt lăsate în parcări etc.
Poliția susține că acolo ar fi lovit din carambol ultimul autoturism,însă ruda mea nu a simțit efectiv ,că nu simți în cabina. Daca era lovitura,se simțea serios!
Întrebarea mea este ,de ce nu l.a chemat să dea declarații atunci in ziua aceea,de ce s.a permis să vina când se poate și când o să se dea declarație ,sigur o sa i se ia permisul pt zic ei, fuga de la locul accidentului,dar pe baza la ce ? La o filmare făcută de ruda mea ,unui agent,la semiremorca care rămâne prin alte parcări,zone etc.. mai mult că sigur se va întocmi dosar pentru fuga de la locul accidentului,însă el are vreo vina aici și ce urmări sunt?
Poate contesta eventualul PV și există vreo culpabilitatea in această speță,el fiind parte ,nu cel care a provocat și până la urmă nici parte nu știm sigur daca este . Mulțumesc pentru eventuale răspunsuri!
Eu si sotia mea avem o nelămurire si speram sa aflam un raspuns avizat. Sotia intenționează să se întoarcă la serviciu mai devreme cu 60 zile,dupa ce a stat in concediu de crestere 1 an si 10 luni.
În această situație ea ar beneficia de o sumă compensatorie până la finele acelor 60 de zile sau până la finalul a 3 ani?
Si acum vine adevarata nelămurire. Stim ca nu poate fi concediata timp de 6 luni dupa întoarcerea la locul de munca . Însă după aceste 6 luni, daca ea ar fi concediata ( pentru ca a fost angajată alta persoana intre timp ) exista vreo baza legală sa beneficieze in continuare de acea suma compensatorie?
Mulțumesc
Va salut. Imi cer scuze daca intrebarea este off topic.
Dupa o discutie cu mama mea , doresc o părere avizată. In epoca premierului Văcăroiu ambii parinti si.au introdus acele dividente la Dacia. Tatal meu a decedat iar ea nu s.a interesat de soarta acelor dividente. M.a intrebat cum poate da de urma lor si sa le afle situatia. Eu nu i.am.putut raspunde , de aceea am.apelat la d-voastra.
Multumesc fain!
intr-o librarie sunt 2 angajate.. pentru orice problema sau neintelegere de acolo angajata mai noua este de vina,pentru ca asa vrea patronul.. se incearca excluderea ei cu orice pret..Intrebare: cui se poate adresa juridic angajata pentru faptul ca este acuzata pe nedrept de neglijenta in gestionarea banilor sau casei de marcat. Si a doua intrebare: demisia este o solutie sau desfacerea contractului de munca de catre patron?
Ps: patronul vine zilnic cu demisia scria de catre el si angajata cea noua e fortata sa semneze..somajul se pierde in situatia demisiei,nu?