avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Activitate Irina_21

Activitate Irina_21

Buna ziua! A-ti putea sa imi spuneti va rog frumos, daca eu sunt cu primul copil in CCC pana la 3 ani si intre timp am mai nascut inca un copil (diferenta de 1 an si 2 luni intre ei), acel supliment de suprapunere pana cand il voi primi? Pana face primul 3 ani sau 2 ani? Cand primul va face 3 ani, cel de-al doilea copil va avea 1 an si 10 luni. Multumesc!
Buna seara! Sunt in urmatoarea situatie: am primul copil cu care sunt in CCC pana la 3 ani ( el este nascut pe 27.01.2016) si intre timp am mai nascut un copil pe data de 28.03.2017. Sunt nelamurita in privinta suprapunerii. Acel supliment pentru al doilea copil inceteaza cand primul copil face 2 ani sau 3 ani? Pentru ca eu din lege inteleg ca ar trebui sa inceteze cand primul face 3 ani. Domnul Cornel Vasile, va rog frumos sa ma lamuriti. Multumesc din suflet!

Articolul 16
(1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1) , respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:
a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

Articolul 9
(1) Concediul si indemnizatia lunara prevazute la art. 2 alin. (1) si art. 5, precum si stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se cuvin pentru fiecare dintre nasteri sau, dupa caz, pentru fiecare dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
(2) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multor situatii de natura a genera acest drept .
(3) In cazurile prevazute la alin. (2) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta .
(4) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (2) , cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu 85% din cuantumul salariului minim brut pe tara garantat in plata, pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
(5) Prevederile alin. (4) se aplica inclusiv pentru situatiile in care persoana se afla cu primul copil in perioada de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului in baza Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 7/2007, cu modificarile si completarile ulterioare, si naste un alt/alti copil/copii sau se afla in una dintre situatiile prevazute la art. 8 alin. (2) .
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am nascut pe data de 27.01.2016 un baiat cu o problema pentru care stiam de la inceput ca pot scoate certificat de incadrare in grad de handicap. Nu am facut acest lucru si astfel am optat pentru CCC pana la 2 ani. Intre timp am mai nascut un baiat pe 28.03.2017 pentru care am depus actele pentru supliment. M-am hotarat intr-un tarziu sa scot acel certificat pentru primul si l-am depus pentru prelungirea CCC de la 2 la 3 ani.
Intrebarea mea este: pana cand voi mai primi acel supliment pentru cel de-al doilea copil? Pana face primul 2 ani sau 3 ani, avand in vedere ca am facut acea prelungire de CCC pana la 3 ani pentru copilul cu handicap?
Multumesc!
Buna ziua! Am urmatoarea situatie: am nascut pe data de 27.01.2016 un baiat cu o problema pentru care stiam de la inceput ca pot scoate certificat de incadrare in grad de handicap. Nu am facut acest lucru si astfel am optat pentru CCC pana la 2 ani. Intre timp am mai nascut un baiat pe 28.03.2017 pentru care am depus actele pentru supliment. M-am hotarat intr-un tarziu sa scot acel certificat pentru primul si l-am depus pentru prelungirea CCC de la 2 la 3 ani.
Intrebarea mea este: pana cand voi mai primi acel supliment pentru cel de-al doilea copil? Pana face primul 2 ani sau 3 ani, avand in vedere ca am facut acea prelungire de CCC pana la 3 ani pentru copilul cu handicap?
Multumesc!
Buna ziua! Sunt intr-o situatie identica. Pana la urma cum este, ce ati rezolvat? Primiti stimulent pentru al doilea copil pana face primul copil 3 ani? Multumesc!
Va multumesc frumos pentru raspuns!
Buna ziua! Sunt in CCC pana pe data de 06.02.2016 cu primul copil si sunt insarcinata cu al doilea pe care ar trebui sa il nasc cam in perioada 15-20.02.2016 insa firma la care sunt angajata nu mai are activitate. Problema mea este ca nu stiu ce sa fac in acest caz pentru ca oricum concediile medicale nu am cum sa le depun la firma . Oare ar trebui sa solicit incetarea suspendarii pentru CCC, sa imi faca decizia de incetare si sa incerc sa ma angajez in alta parte inainte ca baiatul meu sa faca 2 ani? Mai precizez faptul ca nu pot beneficia de somaj deoarece in momentul in care m-am angajat la aceasta firma eu veneam dintr-un somaj. Va multumesc anticipat!