Buna ziua!
Va multumesc ptr sfaturi, intrre timp am reusit sa obtin declaratia scrisa din partea surorii care mi-a dat acceptul si cred ca de acum totul este clar!
Toate cele bune!
Buna ziua!
Pentru obtinerea Autorizatiei de Construire am fost nevoit sa refac documentatia cadastrala in conformitate cu noile cerinte(actualizare si plan de situatie) pe terenul pe care se va construi viitorul imobil. Am apelat la serviciile unui inginer topometrist care s-a ocupat de toate actele si masuratorile necesare.
Surpriza mare a fost ca OCPI m-a informat ca pot obtine documentele de mai sus numai daca vecinul isi va reactualiza cadastrul in coordonate STEREO 70.
Mentionez ca, propietatea alaturata (imobil + casa nelocuita) este detinuta prin mostenitre de catre o familie de trei persoane (frate+doua surori) si este practic o ruina.-fara apa, fara curent etc. Am instiintat pe unul dintre propietari (fratele)ca va trebui sa isi faca si el actualizarea cadstrala si m-am oferit eu sa le platesc toate cheltuielile rezultate de aici. Propietarul a relicat ca el este de acord dar sa contactez si pe celelalte surori ale dansului ptr aprobare.
Zis si facut, am instiintat pe una dintre surori despre situatia de mai sus si dansa foarte amabila mi-a dat acordul a doua zi fara nicio ezitare, dupa ce in prealabil a primit si acceptul celeilalte surori.La intrebarea mea daca cineva din partea propietarilor va asista la masuratri, dansa mi-a spus ca pot intra pe teren si efectua masuratorile de rigoare ca macar atata lucru pot face si ei in schimbul acordului meu de a plati costul operatiunii. Propietatea mea este delimitat de propiaetatea alaturata de un gard provizoriu de sarma (montat de mine in momentul achizitionarii terenului)
Toate bune,topometristul a efectuat masuratorile pe terenul alaturat-EU AM PLATIT TOATE CHELTUIELILE CE AU DECURS DE AICI ,proprietarii (sora cu care am vorbit si mi-a dat acordul verbalptr efectuarea masuratorilor) au primit Actualizarea Cadastrala si in principiu situatie rezolvata.
Dupa o saptamina insa am fost instiintat de catre fratele propietar ca am intrat pe domeniul dansului fara acordul sau...stupoare, manie si toata gama de sentimente negative m-au napadit brusc, mi-am pastrat insa cumpatul si l-am directionat sa ia legatura cu ceilalti doi propietari(cele doua surori ale dansului) si sa lamureasca cumva "problema"... Mentionez ca , in urma masuratorilor efectuate nu s-au modificat in niciun fel suprafetele si vechile coordonate-practic s-a facut o actualizare...pe banii mei.Mai mult persoana care a depus actele ptr obtinerea Actualizarii cadstrale a fost sora cu care am discutat anterior...deci toate actele sunt facute pe numele unuia dintre propietarii alaturati...dar fratele ma acuza ca am intrat ilegal pe terenul lor.
Acum am primit o instiintare de la Judecatorie ...se pare ca "omul" de alaturi a deschis o actiune impotriva mea(violare de domiciliu???)...ce pot face in asemenea situatie?
Nu de alta, dar asta suna ca in vorba aia romaneasa si..si cu banii luati.
Multumesc anticipat ptr sfaturi!
Buna ziua!
Detin un teren intravilan si am depus la primarie documentatia ptr obtinerea autorizatiei de constructie casa. Dosarul mi-a fost repsins pe motivul ca trebuie atasat un plan de situatie actualizat ( coordonatele terenului sa cuprinda masuratori efectuate in sistemul stereo 1970).
Am apelat la un topometrist, acesta a efectuat masuratorile pe terenul meu si apoi a depus la randu-i la ONCPI documentatia necesara ptr actualizarea topo si apoi ptr eliberarea planului de situatie asa cum primaria cerea.
De la ONCPI am primit insa instiintare ca este necesar ca si vecinul sa isi faca actualizarea topo conform noilor reglementari pentru a se putea stabili daca exista suprapunere a terenurilor. Mentionez ca terenul achizionat de mine provine din dezmembrarea terenului vecin in anul 2005, am act de vanzare-cumparare, intabulare , CF, cadastru etc, adica toate actele in regula.
Vecinul refuza sa isi faca actualizarea cadastrala chiar si in ciuda faptului ca eu m-am oferit sa suport toate costurile legate de aceasta, el pur si simplu refuza sa permita accesul topometristului pe terenul sau.
Ce as putea face in asemenea situatie? Terenul este imprejmuit cu un gard provizoriu, doresc sa imi fac actualizrea cadastrala si planul de situatie...dar nu pot pina cand vecinul nu face ce am mentionat mai sus. Este oare normal sa depind de toanele vecinior, banuiesc ca exista o solutie legala si ptr o asemnea situatie.
Va multumesc!
Buna ziua!
Am achizitionat un teren intravilan cu destinatia curti constructii in Constanta in August 2012. Inainte de achizitionarea terenului am cerut vanzatorilor sa imi puna la dispozitie un Certificat de Urbanism actualizat, ca atare am intrat in posesia CU cerut si apoi am purces la finalizarea tranzactiei. In CU de urbanism emis de Primaria Constanta, in conformitate cu PUG am obtinut informatii referitoare la regimul tehnic, juridic, economic etc al terenului respectiv si mai ales ceea ce ne interesa, regimul de inaltime al constructiilor( P+M).
In Octombrie 2014 am depus cererea pentru eliberarea unui nou CU (cel anterior expirase in Septembrie 2014) pentru obtinerea autorizatiei de constructie pentru o locuinta P+M. Am avut neplacuta surpriza sa constatatm dupa 45 de zile ( data la care am intrat in posesia noului CU) ca Primaria Constanta a emis noul CU mentionind ca terenul respectiv este neconstruibil in conformitate cu PUG ( acelasi dealtfel, ca si cel invocat in primul CU...) terenul provine dintr-un lot dezmembrat (2004 anul dezmembrarii) si conform PUG frontul stradal trebuie sa fie de minimum 15 m. Mentionez ca terenul meu are deschiderea de 12 m si este in suprafata de 403 mp.
La concluzii,in noul CU se specifica ca , PUG poate fi modificat prin elaborarea unui PUZ care sa reduca frontul stradal de la 15 la 12 m sau mai putin.Momentan in zona respectiva nu este niciun PUZ elaborat.
Frustrarea, manie si alte sentimente care sa zugraveasca trairile mele sunt cam greu de exprimat in vorbe dulci, incerc sa inteleg unde am gresit cand am achizitionat terenul -am obtinul anterior cumpararii CU-in care in care se detalia cu subiect si predicat si toate celelalte parti de vorbire...ca nu exista nicio restrictie pe terenul meu si pot construi linistit locuinta cu regimul maxim de inaltime P+M...De prisos sa amintesc ca majoritatea locuintelor din zona respectiva au frontul stradal preponderant 10 m sau chiar mai putin...
Ca sa fie tot tacamul complet, am intrebat la Serviciul de Urbanism practic ce destinatie are terenul meu daca nu pot construi nimic , in fisa cadastrala este incadrat CC si pe toata perioada 2012-2014 am platit impozitul ca atare...adica destul de consistent.
Tinind cont ca si in al doilea CU emis se invoca acelasi PUG ...vechi din 1999, cum este posibil sa emiti 2 Certificate de Urbanism cu informatii diferite? Este rea vointa, incompetenta, indolenta sau ce?
Bineinteles ca voi actiona in judecata Primaria, va rog sa imi spuneti daca ati mai intalnit situatii similare si ce sanse de reusita am...as fi foarte interesat daca exista spete similare, care au fost deciziile onoratei instante.
P.S.: Nu credeam ca mi se poate intimpla tocmai mie asa ceva...dar se pare ca nu am fost receptiv la ceea ce se intampla in fiecare zi in jurul nostru.