Detin un teren intravilan si am depus la primarie documentatia ptr obtinerea autorizatiei de constructie casa. Dosarul mi-a fost repsins pe motivul ca trebuie atasat un plan de situatie actualizat ( coordonatele terenului sa cuprinda masuratori efectuate in sistemul stereo 1970).
Am apelat la un topometrist, acesta a efectuat masuratorile pe terenul meu si apoi a depus la randu-i la ONCPI documentatia necesara ptr actualizarea topo si apoi ptr eliberarea planului de situatie asa cum primaria cerea.
De la ONCPI am primit insa instiintare ca este necesar ca si vecinul sa isi faca actualizarea topo conform noilor reglementari pentru a se putea stabili daca exista suprapunere a terenurilor. Mentionez ca terenul achizionat de mine provine din dezmembrarea terenului vecin in anul 2005, am act de vanzare-cumparare, intabulare , CF, cadastru etc, adica toate actele in regula.
Vecinul refuza sa isi faca actualizarea cadastrala chiar si in ciuda faptului ca eu m-am oferit sa suport toate costurile legate de aceasta, el pur si simplu refuza sa permita accesul topometristului pe terenul sau.
Ce as putea face in asemenea situatie? Terenul este imprejmuit cu un gard provizoriu, doresc sa imi fac actualizrea cadastrala si planul de situatie...dar nu pot pina cand vecinul nu face ce am mentionat mai sus. Este oare normal sa depind de toanele vecinior, banuiesc ca exista o solutie legala si ptr o asemnea situatie.
Daca amiabil nu puteti solutiona,analizati varianta oportunitatii notificarii oficiale a vecinului cu obligatia de realizare cadastru-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca vecinul staruie in refuz,parcurgeti procedura prin mediator
Functie de rezultatul etapelor mentionate,ultima varianta ramane actiunea in instanta