avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 147 soluții astăzi
Forum Activitate Cornelia-Popescu

Activitate Cornelia-Popescu

Buna ziua. Doresc sa las o moștenire, prin testament, nepotului meu minor (6 ani).As vrea o lămurire, cum și cine numește curator pentru reprezentarea minorului la succesiune, vânzare- cumpărare apartament etc
Pot desemna eu curatorul?
Am detinut un contract cu Telekom,in calitate de persoana fizica, pentru furnizarea de internet , contract pe care l-am reziliat recent,inainte de expirarea perioadei contractuale.
Telekom a emis ultima factura prin care, sub denumirea de AJUSTARI, factureaza in plus o suma de cateva sute de lei, reprezentand, TAXA PREMATURA A CONTRACTULUI INAINTE DE EXPIRAREA PACHETULUI .
Precizez ca in contractul tip redactat de Telekom, se prevede ca in situatia in care furnizarea serviciilor inceteaza din initiativa clientului (cum a fost cazul meu), acesta datoreaza despagubiri pentru incetarea prematura in cuantum de 50% din valoarea totala a pachetului de servicii, proportional cu numarul de luni ramase pana la expirare.
Pe de alta parte insa, conform Legii 161/2010, clauzele de acest gen sunt considerate abuzive si in consecinta pot fi denuntate de cei vizati.
Citez din Legea 161/2010 publicata in Monitorul Oficial nr 497 din 19 iulie 2010
SUNT CONSIDERATE CLAUZE ABUZIVE ACELE PREVEDERI CONTRACTUALE PRIN CARE COMERCIANTUL A IMPUS CONSUMATORULUI, PRIN CONTRACT,CLAUZE REFERITOARE LA PLATA UNEI SUME FIXE IN CAZUL DENUNTARII UNILATERALE.
DREPTUL LA JUSTA DESPAGUBIRE NEAFECTAT DE DENUNTUL UNILATERAL.

Concret, in situatia mea, as vrea sa stiu daca aceste contracte tip supuse spre semnare clientilor, de catre Telekom sunt legale, sau pot fi denuntate la ANPC, ca fiind abuzive si nule de drept.
Multumesc.