avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Reziliere contract Telekom
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Reziliere contract Telekom

Am detinut un contract cu Telekom,in calitate de persoana fizica, pentru furnizarea de internet , contract pe care l-am reziliat recent,inainte de expirarea perioadei contractuale.
Telekom a emis ultima factura prin care, sub denumirea de AJUSTARI, factureaza in plus o suma de cateva sute de lei, reprezentand, TAXA PREMATURA A CONTRACTULUI INAINTE DE EXPIRAREA PACHETULUI .
Precizez ca in contractul tip redactat de Telekom, se prevede ca in situatia in care furnizarea serviciilor inceteaza din initiativa clientului (cum a fost cazul meu), acesta datoreaza despagubiri pentru incetarea prematura in cuantum de 50% din valoarea totala a pachetului de servicii, proportional cu numarul de luni ramase pana la expirare.
Pe de alta parte insa, conform Legii 161/2010, clauzele de acest gen sunt considerate abuzive si in consecinta pot fi denuntate de cei vizati.
Citez din Legea 161/2010 publicata in Monitorul Oficial nr 497 din 19 iulie 2010
SUNT CONSIDERATE CLAUZE ABUZIVE ACELE PREVEDERI CONTRACTUALE PRIN CARE COMERCIANTUL A IMPUS CONSUMATORULUI, PRIN CONTRACT,CLAUZE REFERITOARE LA PLATA UNEI SUME FIXE IN CAZUL DENUNTARII UNILATERALE.
DREPTUL LA JUSTA DESPAGUBIRE NEAFECTAT DE DENUNTUL UNILATERAL.

Concret, in situatia mea, as vrea sa stiu daca aceste contracte tip supuse spre semnare clientilor, de catre Telekom sunt legale, sau pot fi denuntate la ANPC, ca fiind abuzive si nule de drept.
Multumesc.
Asa cum ati subliniat si dvs. nu trebuie sa achitati sumele percepute pentru clauzele abuzive din contract. Din pacate inca se mai comit abuzuri, de catre, operatorii de telefonie, in speranta ca nu toti consumatorii cunosc legea si achita numai pentru a a scapa de potentiale griji.
Trimiteti o notificare cattre operatorul de telefonie. In notificare solicitati anularea facturii care are ca obiect "Taxa prematura" , in respectarea legii in vigoare privind clauzele abuzive. Adaugati ca veti depune o sesizare la ANPC, daca in termen de X zile nu sunteti instiintat, ca a fost anulata factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reziliere contract telekom nick4hiphop nick4hiphop Buna ziua, Bunica mea are incheiat un contract cu romtelecom pentru serviciile de televiziune si telefonie fixa. Contractul fost prelungit pe o perioada de ... (vezi toată discuția)
Abuz telekom romania Marius8201 Marius8201 Buna ziua, In data de 28 August am facut o cerere,telefonic,de reziliere a contractului meu cu Telekom. Mentionez ca nu mai eram in perioada contractula. Mi ... (vezi toată discuția)
Denuntare contract orange si returnare produs mbracau mbracau Buna ziua, Am incheiat un contract de telefonie cu Orangela Orange Shop in Auchan Titan, in data de 09.11 si as dori sa il reziliez fara plata nici-unei ... (vezi toată discuția)