avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Activitate clauv

Activitate clauv

Voiam sa-mi cer scuze domnului Popa Gheorghe (la discutia care a fost moderata).
Ce lipseste din mesajul meu initial (si nu am realizat) e precizarea ca am primit o factura, doar ca e una cu care nu pot sa fac nimic, pentru ca pe ea scrie doar "Servicii Medicale".
E fix aceeasi problema ca cea reclamata aici - www.avocatnet.ro/forum/discu...
FIX aceeasi problema, FIX acelasi raspuns de la Medlife. 2 zile de spitalizare, trecute ca "Servicii medicale". Tot acum, in august.
Asiguratorul a zis ca se multumeste cu o mentiune ca in suma platita nu sunt incluse testele Covid, dar nici macar nu am mai primit raspuns de la spital.

Incerc de 2 saptamani, fara succes, sa obtin de la Medlife o factura, sau o anexa la factura, din care sa reiasa ce anume am platit.
In prezent, sunt in imposibilitatea de a deconta 3360 de RON de la asigurator, din cauza ca Medlife nu imi elibereaza o hartie care nu costa nimic si a carei completare dureaza mai putin de 5 minute.
Asiguratorul are nevoie sa stie care sunt serviciile pe care le-am platit, in mod evident, pentru a le putea deconta. Am primit niste justificari halucinanate, de genul "Societatea noastra presteaza servicii medicale compactate si concepute pe pachete medicale". De parca as fi cerut lista de consumabile si oameni-ore consumate pentru spitalizarea copilului meu !
Tot ce am cerut e sa scrie pe factura "2 zile de spitalizare", ca asta e serviciul pe care l-am platit.
Mi se pare un abuz strigator la cer. Legal, au dreptul sa imi refuze cererea?
Buna ziua,

As dori sa va prezint si eu situatia mea, si sper ca ma veti putea ajuta cu un sfat.
De aproape 8 ani, sotia mea are grija de o batrana, actualmente in varsta de peste 80 de ani. Intelegerea a fost ca la un moment dat, aceasta sa ii faca sotiei mele un testament prin care sa ii lase toate posesiunile ei dupa moarte. Nu a vrut niciun moment sa ia in considerare variante unor acte de vanzare-cumparare.
Important de mentionat, inainte de toate, este ca femeia nu are niciun mostenitor. Ceea ce exista insa, sunt 2 testamente facute in favoarea altor persoane (diferite intre ele si neinrudite cu ea), la momente de timp succesive.
Dat fiind faptul ca in urma mai multor discutii cu ea, nu am reusit sa obtinem nici macar testamentul pe care l-a promis de acum 8 ani (un act care poate fi anulat a doua zi, fara ca benficiarul sa aiba macar habar), a devenit evident pentru toata lumea ca avem de-a face cu o persoana cu cele mai rele intentii.
As dori sa mai mentionez urmatoarele:
1. Sotia mea s-a dus la domiciliul ei in tot acest timp zilnic, unde petrecea uneori si 9-10 ore pe zi avand grija de ea.
2. Socrii mei au efectuat inclusiv lucrari de reabilitare a apartamentului in care locuieste femeia, fara vreo compensatie financiara pentru munca lor.
3. De asemenea, sotia mea nu a beneficiat de nicio compensatie financiara pentru munca depusa vreme de 8 ani. Mai mult decat atat, femeia i-a refuzat si dreptul de a beneficia de calitatea de insotitor, calitate care am inteles ca ar fi venit si cu anumite drepturi de la stat pentru sotia mea. Aici v-as ruga sa-mi confirmati dvs.
4. De multe ori, sotia nu beneficia nici macar de bani pentru a cumpara cele necesare batranei.

Prin urmare, intrebarea pe care o am eu acum este....ce anume se poate face pe cale legala, pentru ca sotia mea sa capete o compensatie financiara pentru o munca foarte grea depusa vreme de 8 ani ? Ma gandesc la un proces cu femeia, in care sa ii solicitam aceste compensatii - incepand cu o remuneratie corespunzatoare celor 8 ani, dar continuand si cu cheltuieli de transport, cheltuielile cu amenajarea apartamentului etc. Poate chiar daune morale pentru aceasta situatie care dureaza vreme de atata timp.

Va multumesc mult pentru ajutor.
Buna ziua,

Am si eu o intrebare privind acordarea diverselor drepturi banesti dupa nasterea copilului. Situatia mea concreta este urmatoarea:

1. Sotia urmeaza sa nasca in septembrie, si nu a realizat niciun fel de venit de cand este cetetean roman (7 ani). Nu a fost nici macar in somaj vreodata.
2. Eu sunt angajat, si realizez venituri nesupuse impozitului pe venit (conform scutirii angajatilor din IT).
3. Vreau sa continui sa lucrez si dupa nasterea copilului, tinand cont sa salariul meu este mai mare decat cei 3400 RON, cat e plafonul pentru indemnizatia de crestere a copilului.

In aceste conditii, as dori sa stiu daca vreunul dintre noi are dreptul la vreun ajutor banesc pentru nasterea copilului - indemnizatie de crestere a copilului, "prima" pt nastere (tinand cont ca este primul copil), sau orice alt fel de ajutor banesc.

Va multumesc anticipat.