avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi
Forum Activitate byanca1984ro

Activitate byanca1984ro

Răspuns la discuția Indemnizatie legea noua
Va multumesc din suflet, multa sanatate!
Răspuns la discuția Indemnizatie legea noua
Multumesc , imi faceam griji ca daca am fost in CCC 1 si nu am realizat venituri impozabile in ultimele 12 luni nu ma mai incadrez la indemnizatia 2...
Buna ziua.
Referitor la calculul indemnizatiei dupa legea noua am cateva nelamuriri:

1. Luna aceasta intru in concediu de maternitate bebe 2 in continuare dupa concediu crestere bebe 1, urmand sa nasc in luna august. Indemnizatia bebe 1 este de 850 lei...cum se va calcula indemnizatia noua, 85% din veniturile de ultimele 12 luni si nu "poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară,adica mai mare decat prima indemnizatie si anume 1.062,5 lei acum de la 1 mai?
Eu inteleg ca nivelul indemnizaţiei va fi majorat, potrivit actului publicat recent, cu 1.062,5 lei pentru fiecare copil născut dintr-o sarcină gemelară, de tripleţi sau multipleţi...dar la mine sarcina este singulara, este valabila aceasta indemnizatie si pentru mine? Sau va fi tot 85% din media veniturilor pe ultimele 12 luni chiar daca reiese muuult mai mica decat salariul minim...

Multumesc

Buna ziua. In iunie 2014 am nascut bebe 1, in mai trebuie sa ma intorc la munca din CCC 1 dar atunci voi fi insarcinta in 7 luni, urmand sa nasc in august bebe 2.
1. Cum procedez, intru direct in prenatal la aceeasi data la care trebuie sa incep munca? Ma incadrez in cele 126 de zile pre si post natal.
2. Indemnizatia pe care o iau acum este de 850 lei, voi avea aceeasi indemnizatie la bebe 2? sau va fi 85% din 850 lei?
Multumesc
Am inteles acum, va multumesc din suflet si aveti tot respectull meu pentru promtitudine si operativitate. Multa sanatate!
Acum am inteles pana aici... dar ultima mea luna de indemnizatie va fi pana la 16.05.2016 si daca eu voi naste in iunie sau iulie, voi avea 1-2 luni fara venituri, lucrul care imi va scadea indemnizatia pt ccc2? daca va ajuta, indemnizatia mea este de 850 ron... dupa 16.05.2016 nu voi mai primi cei 850 pana la momantul nasterii, automat va scadea indemnizatia 2, corect?
Pentru cei care nu inteleg foarte bine aceste legi, ca mine... deduc ca trebuie sa lucrez 6 luni pentru a beneficia de aceeasi indemnizatie? In concluzie, angajatorul nu plateste concediul de maternitate imediat dupa terminarea CCC1?
Din pacate nu m-ati lamurit in totalitate, imi este platit concediul pre si postnatal de catre angajator la fel cum a fost la primul bebe? Daca nu, timp de o luna de zile nu voi avea venituri impozabile si automat indemnizatia pentru bebe 2 va scadea. Deci?
Sunt in concediu crestere copil pana la 16.06.2016.
Daca raman insarcinata in perioada urmatoare si trebuie sa nasc tot in iunie sau iulie dupa terminarea CCC1, cum se calculeaza indemnizatia? Stiu ca in mai ar trebui sa ma intorc la munca dar in acelasi timp as intra in concediu prenatal. Acest co prenatal imi este platit de angajator, la fel ca la primul copil, pana la data nasterii bebe 2? Am continuitate intre concedii, poate fi afectata idemnizatia pentru bebe 2?

Multumesc