avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate Mone

Activitate Mone

Va multumesc pentru solutii. Am sunat la judecatorie si au spus ca trebuia redactata in 30 de zile de la pronuntarea sentintei. I-am scris si avocatului sa faca demersurile necesare.
Buna seara,
am depus actele pt stabilirea pensiei alimentare in iunie 2016. Procesul a avut loc la jumatatea lunii noiembrie anul trecut si la doua saptamani s-a afisat sentinta pe portal. De atunci si pana in ziua de azi nu am primit hotararea redactata prin posta. Am intrebat avocatul in cateva randuri dar imi tot spune sa ma inarmez cu rabdare ca dureaza...Cat poate sa dureze? A trecut deja un an de cand am depus actele..Este chiar atat de greu sa redactezi o pagina sau doua? Tatal copilului nu va plati pana nu are hartia respectiva...Intr-un an de zile se pot schimba multe lucruri, poate sa ramana fara job, salariul lui sa se modifice, ce ar trebui sa fac, sa il dau in judecata din an in an pana primesc o nenorocita de hartie si apoi sa o iau de la capat?Copilul este bolnav, are certificat de handicap, lucrurile s-au complicat in ultimul an si nu se intampla nimic..asta e justitie?
Din cunostintele dvs, cat timp sa mai astept, cat poate sa mai dureze sau ce demersuri ar trebui sa fac si unde, ca sa se redacteze hotararea?
Va multumesc anticipat!
Buna ziua,
este de vorba de un act aditional incheiat la plecarea in strainatate pentru formare profesionala.
In act se stipuleaza obligativitatea de a ramane in companie 4 ani. In cazul in care plec inainte de termen trebuie sa platesc o suma de bani care ar acoperi cheltuielile cu formarea. De asemenea este prevazut ca la intoarcere, partile se obliga sa semneze un alt act aditional ( la prezentul act) in vederea mentionarii cuantumului real al cheltuielior ocazionate cu formarea, inlocuindu-se Anexa 1 care prezinta cheltuielile estimative.
Mai scrie: "cursantul trebuie sa semneze un Bilet la ordin in alb in ceea ce priveste suma si scadenta de plata".
Dupa terminarea formarii nu mi s-a mai dat sa semnez niciun alt contract si nici Biletul la ordin in alb (in momentul de fata nu cunosc valoarea reala a formarii). Actul aditional este semnat de ambele parti dar nu este stampilat.
Poate fi pus in aplicare in aceste conditii?Este valid acest Act aditional in aceasta forma daca nu mi-au mai dat sa semnez nimic dupa si nu are stampila?
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Va rog, astept raspuns. Chiar nu gasesc o cale de rezolvare.... Multumesc
"...Rezulta ca daca sunteti persoana fizica ori juridica romana si incheiati contract cu persoane juricice ori fizice cu sediul in Romania, aceste contracte nu trebuie inregistrate la organul fiscal teritorial."
Si cum fac dovada atunci ca am avut venituri impozabile?
Pot sa inchei un astfel de contract chiar si acum pt luna august avand in vedere ca trebuie declarat in 30 de zile?
Cate zile ar trebui sa am, minim trecute in contract, ca sa poata fi luata in calcul luna august?
Poate parintele copilului sa incheie un astfel de contract cu mine?Practic am prestat servicii.
imi cer scuze ca va tot intreb, dar nu imi sunt foarte clare lucrurile si sunt presata de timpul care trece...si mai ales de faptul ca daca nu gasesc o cale de rezolvare, degeaba am muncit 20 de ani inainte, si acum sunt angajata, ca tot nu voi primi indemnizatia din cauza unei singure luni lipsa...mi se pare nedrept...
Va multumesc
Buna seara, nu am incheiat contract. Puteti sa-mi explicati ce fel de contract ar fi trebuit sa inchei. Unde ar fi trebuit sa-l inregistrez ca sa poata fi luat in considerare?Ce presupune mai exact contractul civil in cazul meu.Am prestat servicii pt o persoana fizica.Mentionez ca nu am cabinet dar am drept de libera practica..Ma ajuta pentru viitor. Va multumesc
In aprilie 2016.
Buna seara, am fost in somaj pana pe data de 15 iulie a.c.. In luna august nu am fost angajata dar am lucrat ca terapeut ABA la domiciliu cu un copil. Incepand cu luna septembrie voi fi angajata. Saptamana trecuta am aflat ca sunt insarcinata si as dori sa stiu cum pot beneficia de indemnizatie pt cresterea copilului in conditiile in care in luna august sunt descoperita. Ce pot sa fac in aceasta situatie ca sa nu pierd indemnizatia doar pentru ca imi lipseste o luna...Va multumesc anticipat pentru raspuns