avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Activitate vremea

Activitate vremea

vremea a scris:

Buna ziua,,

Subiectul : cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara.

Am fost pensionata la o institutie bugetara, obtinand o pensie cu mult sub jumatatea salariului mediu pe economie. Conform legii, am continuat in aceeasi unitate sa cumulez pensia cu salariul timp de trei ani cu CIM pe perioada determinata.Procedura a fost ca la fiecare sfarsit de an am facut cerere la conducerea unitatii si mi s a aprobat..

Intrebarea este: ca sa nu se incalce legea, cat timp pot continua activitatea in acest fel cu acordul conducerii si care este articolul de lege care permite ?

In speranta unui raspuns pozitiv, va multumesc anticipa

Discuție Concubinaj
Sunt divortat si am doi copii din căsătorie. locuiesc de 10 ani în concubinaj cu o femeie, cu care mai am un copil. Ce modalități/ în afara căsătoriei legale /ar fi ca aceasta femeie și copilul nostru comun, dacă eu mor, să rămână în casă mea până la sfârșitul zilelor ei. As dori ca ceilalți copii, din prima casatorie, să nu o dea pe drumuri cu copil cu tot, ci totul sa se împartă celor trei copii după moartea ei. Casa e moștenire de la părinți mei decedati, eu fiind mostenitor unic,
Va multumesc
Multumim frumos. Sa intelegem ca articolul 84/ 1, de care ne tot impiedicam, nu face referire si la cumulul pensiei cu salariu,daca pensia nu depaseste nivelul mediu brut pe economie, ci la celelalte CIM pe perioada determinata.

O zi buna!
Scuze de insistenta. Contractul meu de cumulare a pensiei cu salariu, a fost trei ani consecutiv pe perioada determinatata. Cele 36 de luni .cum zice art.84 alin.1 la care faceam referire expira la 31 dec.2013. Se mai poate continua activitatea in acelasi unitate cu un nou contract pe perioada determinata sau se poate si pe perioada nedeterminata ?

Cu multumiri,
Am primit raspunsul si va multumesc.Este in avantajul meu, care doresc sa continui activitatea si dupa cei trei ani.Institutia nu are jurist si ne blocam de art.84(1) din Codul muncii, care face referire la 36 luni. Cum se poate trece pesta asta ?

Cu multumiri,
Buna ziua,,

Subiectul : cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara.

Am fost pensionata la o institutie bugetara, obtinand o pensie cu mult sub jumatatea salariului mediu pe economie. Conform legii, am continuat in aceeasi unitate sa cumulez pensia cu salariul timp de trei ani cu CIM pe perioada determinata.Procedura a fost ca la fiecare sfarsit de an am facut cerere la conducerea unitatii si mi s a aprobat..

Intrebarea este: ca sa nu se incalce legea, cat timp pot continua activitatea in acest fel cu acordul conducerii si care este articolul de lege care permite ?

In speranta unui raspuns pozitiv, va multumesc anticipat,

Valentina Dragu