avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara.

Buna ziua,,

Subiectul : cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara.

Am fost pensionata la o institutie bugetara, obtinand o pensie cu mult sub jumatatea salariului mediu pe economie. Conform legii, am continuat in aceeasi unitate sa cumulez pensia cu salariul timp de trei ani cu CIM pe perioada determinata.Procedura a fost ca la fiecare sfarsit de an am facut cerere la conducerea unitatii si mi s a aprobat..

Intrebarea este: ca sa nu se incalce legea, cat timp pot continua activitatea in acest fel cu acordul conducerii si care este articolul de lege care permite ?

In speranta unui raspuns pozitiv, va multumesc anticipat,

Valentina Dragu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:25, 5 Ianuarie 2018
Nu exista nicun text de lege care sa prevada ceea ce doriti dvs.

Puteti cumula pensia cu salariul in sectorul bugetar pana cand pensia neta incasata va depasi nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat.
vremea a scris:

Buna ziua,,

Subiectul : cumul de pensie cu salariu in institutie bugetara.

Am fost pensionata la o institutie bugetara, obtinand o pensie cu mult sub jumatatea salariului mediu pe economie. Conform legii, am continuat in aceeasi unitate sa cumulez pensia cu salariul timp de trei ani cu CIM pe perioada determinata.Procedura a fost ca la fiecare sfarsit de an am facut cerere la conducerea unitatii si mi s a aprobat..

Intrebarea este: ca sa nu se incalce legea, cat timp pot continua activitatea in acest fel cu acordul conducerii si care este articolul de lege care permite ?

In speranta unui raspuns pozitiv, va multumesc anticipa

Nu exista niciun text de lege care sa reglementeze situatia dvs.

La data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare, trebuia sa se constate incetarea de drept a c.i.m. , dupa care urma reangajarea dvs in urma unui examen/concurs.

Prin urmare, activitatea o puteti continua pana cand doriti dvs , daca c.i.m. este pe durata nedeterminata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumul pensie salariu la bugetari amliliana amliliana daca sunt pensionata pentru limita de varsta si lucrez in domeniul bugetar, imi pot continua activitatea (pensia + salariul nu depasesc venitul mediu pe ... (vezi toată discuția)
Cumul de funcþii roman gheorghe roman gheorghe La o grădiniţă din oraş cu program prelungit, administratorul are vârsta de pensionare la data de 1 nov. 2012. Poate să iasă la pensie şi să rămână ... (vezi toată discuția)
Drepturile banesti la iesirea la pensie pentru limita de varsta. alexand alexand Sunt salariat la Primarie in functia de muncitor calificat. In data de 30-11-2012 indeplinesc conditiile pentru pensionare pentru limita de varsta. In ... (vezi toată discuția)